SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstihdam İmkanı Sağlanmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:30:59
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonunun, Malatya Kadın Sığınma Evinde kalan kadınlara, kamu kurumlarının ve iş adamlarının istihdam imkanı sağlamasını içeren raporu mecliste oy birliğiyle kabul edildi. 
     
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında yapılan meclis toplantısında, komisyonun Malatya Kadın Sığınma Evleri ve Malatya Huzurevi ile ilgili hazırladığı rapor ele alındı. 
     
Komisyonun hazırladığı raporda, bir kadının yönetmelik gereği kadın sığınma evinde en fazla 3 ay kalabildiği hatırlatılarak, sığınma evinden ayrılmak zorunda olan kadını çok daha büyük problemlerin beklediği vurgulandı. 
     
Bu anlamda, yerelde iş adamlarına ve kamu kurumlarına ciddi görevler düştüğü belirtilen raporda şu ifadelere yer verildi: 
     
''Sığınma evinden ayrıldıktan sonra dış dünyanın her türlü tehlikesine açık hale gelen bu kadınlarımıza istihdam imkanının sağlanması ile kendi ayakları üzerinde durabilme imkanı sağlanacaktır. Bunun için iş adamlarını bilgilendirici ve onları problemin çözümünde bir paydaş olarak katılımını sağlayıcı faaliyetlere ihtiyaç duyulmaktadır. Herhangi bir işte çalışma yeteneği bulunmayan veya iş bulunamayan kadınlara ise yerel imkanlar seferber edilerek temel ihtiyaçları karşılanmalıdır. Bütün bunların sağlanması ile hem kadınlarımız korunmuş olacak, hem de toplumda daha farklı boyutta ve toplumun daha geniş kesimlerini etkileyen olumsuzlukların önüne geçilmiş olacaktır.'' 
     
Komisyonun hazırladığı raporun huzurevi bölümünde ise, Malatya Huzurevi'nin kapasitesinin dolu olması ve sırada bekleyenlerin olması nedeniyle kapasitesinin artırılması gerektiği kaydedildi. 
     
CHP Grup Başkanı Mustafa Mengüç, raporun oylaması öncesinde söz alarak, kadın sığınma evlerindeki 3 aylık sürenin az olduğunu, bu sürenin kadının kendi ayakları üzerinde durabileceği zamana kadar uzatılması gerektiğini belirtti. 
     
Mengüç, alkol alan, fuhuş yapan ve psikolojik sorunları olan kadınların, kadın sığınma evlerinde kalamadıklarını ileri sürerek, bu durumdaki kadınlar için de ayrı bir çözüm üretilmesi gerektiğini vurguladı. 
     
Mustafa Mengüç'ün teklifleri de eklenen rapor, oy birliği ile kabul edildi. 
     
Meclis toplantısında ayrıca, acil yakacak ihtiyacı olan okullara 600 bin lira ödenek ayrılması da oy birliği ile kabul edildi. 
     
İl Genel Meclisi toplantısına misafir olarak katılan CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Güler Karaduman ve üyeler kadın sığınma evi ve huzurevi ile ilgili hazırlanan raporun oylanmasını takip etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız