SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstihdam Kurslarına Ödenek

A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da istihdama yönelik olarak açılan işgücü yetiştirme kursları için toplam 1 milyon 289 bin 409 YTL'lik ödenek ayrıldığını açıkladı.

Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin olarak bu konuda şu bülten yayınlandı:

"Malatya Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Öznur Çalık, Malatya’daki istihdam çalışmaları ve istihdama yönelik kurslara hakkında bilgi verdi. Çalık, "Söz konusu kurslar için toplam 1 milyon 289 bin 409 YTL’lik ödenek ayrıldı” dedi.

ÇALIK, “Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü 4904 Sayılı Kurum Kuruluş Kanunu’na dayalı olarak iş gücünün istihdam edilebilirliğini artırmaya yönelik iş gücü yetiştirme mesleki eğitim ve iş gücü uyum programları Malatya İl Müdürlüğümüzce uygulanmaktadır. Bu kapsamda ilimizdeki kayıtlı işsizlerin, iş piyasasında istihdam imkânı fazla olan mesleklerde yetiştirilerek işe yerleştirilmesini kolaylaştırma ve kendi işlerini kurmalarına yardımcı olmak amacıyla 2008 yılı içerisinde 4 adet işsizlik sigortasından yardım alanlara yönelik, 3 adet istihdam garantili olmak üzere toplam 7 kurs düzenlenmiş olup bu kurslarda 130 kursiyer eğitim görmüştür. 2008 yılı temmuz ayı itibarıyla 22 adet kursta 424 kursiyer eğitime devam etmektedir. İl müdürlüğüne tamamlanan 7 kurs ve devam etmekte olan 22 kurs için toplam 680 bin 891 YTL ödenek aktarılmıştır. Ayrıca 2008 yılı içerisinde 20 adet kursta toplam 397 kursiyere daha mesleki eğitim verilmesi planlanmaktadır. Bu kurslar için 608 bin 518 YTL ödenek ayrılmıştır. Malatya il müdürlüğüne tamamlanan 7 devam etmekte olan 22 ve açılması planlanan 20, toplam 49 kurs için toplam 1 milyon 280 bin 409 YTL ödenek ayrılmıştır. Bu eğitim programları %70 iş garantili. Umut ediyorum ki birçok işsiz vatandaşımızı bu yolla meslek sahibi yapacağız.” diye konuştu.

Kamuoyunda ''İstihdam Paketi'' olarak bilinen 5763 sayılı ''İş Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun''la birlikte işsizlik konusunda çok ciddi bir adımın atıldığına dikkat çeken Çalık, “İstihdamı artırmaya yönelik çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda çalışmaları incelemek için Malatya’ya gelen ve İstihdam kurslarına ayrılan toplam 1 milyon 289 bin YTL ödenek için yoğun çaba harcayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’e de huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız