SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstihdam Kurulu Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:28:28
İstihdam Kurulu Toplandı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’da resmi işsizlik rakamı son yılların en üst seviyesine çıktı. 2011 yılında 22 bin 663 olan resmi işsizlik sayısı, Haziran 2012 döneminde 25 bin 470'e yükseldi. 
 
İl İstihdam Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Ulvi Saran’ın başkanlığında katılımcı kurumların yönetici ve temsilcilerinin katılımıyla, Çalışma ve İş Kurumu Salonu'nda gerçekleştirildi. Vali Ulvi Saran, istihdam için her kurumun üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
 
Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Vahap Toman, kurumda kayıtlı iş arayanların sayısının haziran ayı itibarı ile 25 bin 470 kişi olduğunu, kurumda kayıtlı işsizlerin çok büyük bir kısmının genç işsizlerden oluştuğunu belirterek, "15-29 yaş aralığında değerlendirdiğimiz bu gruptaki işsizlerden 13 bin 168 kişinin toplam işsizler içindeki oranı yüzde 51,7’dir. 2008 yılından itibaren artış gösteren işsiz sayısı 2010 yılında azalmaya başlamıştır. Haziran ayı sonu tarihi itibarı ile 25 bin 470 olarak 2009 yılındaki seviyeye çıkmıştır. Ayrıca kayıtlı işsizlerimizin tamamı işsiz olmayıp, daha iyi şartlarda iş arayan işçileri de kapsamaktadır" şeklinde konuştu.
 
Bu arada, 2011’de 22 bin 663 olan işsizlik rakamının 6 ay içinde 25 bin 470’e yükselmesi dikkat çekti. Vahap Toman, kayıtlı kadın iş arayan sayısının artırılması, işletmelerin kurumsallaşmasına destek olunması, kurumun tanıtılması gibi faaliyetlerde bulunacaklarını aktardı. Toplantı, kurulun gündemindeki konuların görüşülmesinin ardından sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız