SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İstihdam Oluşturan Her Çabaya Destek' Sözü

0
Güncellendi - 2018-09-29 03:51:40
'İstihdam Oluşturan Her Çabaya Destek' Sözü
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerini ziyaret ederek, sanayicileri dinlediler.

"İSTİHDAM OLUŞTURAN HER ÇABAYI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret eden Tüfenkci, “Malatya’da istihdama katkı verecek işletmelerin tüm çabalarını desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

64-65. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek, sanayicilerin taleplerini dinledi.

Sanayi Bölgesi’ndeki Osmanoğulları Gazbeton Fabrikasını da ziyaret eden Tüfenkci, işletmeci Hüseyin Çınar’dan fabrika ile ilgili bilgi aldı.

Tüfenkci, 30 bin metrekare alana kurulu fabrikanın Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesinde tek, Türkiye’de ise 13. tesis olma özelliği gösterdiğini ifade etti.

Gazbeton Fabrikasının günlük üretim kapasitesinin bin 500 metreküp olduğunu dile getiren Tüfenkci, fabrikanın şu anda Malatya’da yaşayan, Malatya’da kazanan ve yatırımını da Malatya’da yapan bir ailenin işletmesi olduğunu aktardı.

Fabrika’da ilk ürün denemesinin 2 ay içerisinde yapılacağını belirten Tüfenkci, “Bu arkadaşlara özellikle bugünkü ekonomik dalgalanmaların olduğu zamanda yatırıma ve üretime devam ettikleri, istihdama katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Tüfenkci, bu ve bunun gibi işletmelerin Malatya’da istihdam oluşturması için yapılan tüm çabaları desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Bu tesiste Alman teknolojisinin kullanılması ve Alman disiplini ile yerli sanayinin birleşmesi anlamında diğer sanayilere bu anlamda katkı vermesini önemsiyor, kendilerine kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

"GAYRETLERİMİZ SONUÇ VERDİ"

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık da, Malatya'daki temasları kapsamında 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde işadamlarıyla bir araya gelerek Malatya'nın kalkınması ve daha da büyümesi için yapılacak çalışmalar hakkında istişarede bulundu. Konuyla ilgili brifing alan milletvekili Çalık, Malatya'nın ekonomisi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Çalık, Malatya'nın sağlık turizminin başkenti olması adına ciddi ve önemli adımlar attıklarını belirterek, "Hedeflerimize ulaşma konusunda da gayretlerimiz sonuç verdi. Bugün Malatya'mızda Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Enstitüsü başta olmak üzere Onkoloji Hastanesi, Malatya merkezdeki Eğitim Araştırma Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi ve tüm ilçelerimizin hastanelere kavuşması; özel, devlet ve üniversite hastanelerimizle birlikte aynı zamanda alternatif tıp merkezi olabilecek alanları da bu manada Malatya'ya kazandırmış olmamız sağlık turizmi başkenti Malatya'mız için atmış olduğumuz çok önemli adımlardı" dedi.

Malatya'nın sanayi şehri olmasını ve büyümesini istediklerini dile getiren Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, hedeflerimizi bir Gaziantep, bir Kayseri, bir Kahramanmaraş sanayisinin önüne geçme üzerine kurmamız gerekir. Malatya'nın ekonomisine baktığımızda 2002 rakamlarıyla bugünkü rakamları arasında çok ciddi farklar var. Bugün nüfusumuz 800 bin ve dış ticaret hacmimiz 391 milyon dolara yükselmiş vaziyette. İhracat rakamımız 72 milyon dolardan 355 milyon dolara yükseldi. İş gücüne katılım oranımız yüzde 44'ten yüzde 53,1'e, istihdam oranımız yüzde 40'tan yüzde 47,6'ya çıktı. İşsizlik oranımızda yüzde 21'lerden yüzde 7,1'lere gerilemiş vaziyette. İstihdam oranlarının daha da artırılması bizim temel hedefimiz. Kayısı üretimimiz 380 bin tona, ihracat rakamımızda 304 milyona çıkmış vaziyette. İhracat rakamlarında, Malatya 2023 ihracat rakamını bir milyar dolar olsun hedefini koyduk."

Milletvekili Çalık, terör örgütleri ve darbelerle mücadele ederken, Türkiye'yi ekonomik olarak büyütmek için çok ciddi çaba sarf ettiklerini belirterek, "Türkiye'nin ekonomik göstergeleri, büyüme hızı, ihracat rakamları tüm dünyanın 'bu işi nasıl başarabiliyorsunuz?' diye baktığı bir fotoğraf. 2002'de AK Parti iktidara geldiği zaman 'AK Parti iktidara gelse bile muktedir olamayacak' deniliyordu. 2002'de AK Parti iktidara geldi, muktedirde olduk. Ama bir taraftan şeytan taşlarken bir taraftan da tavaf yaptık. Bir taraftan terör örgütleriyle, bir taraftan askeri, bürokratik, yargı darbeleriyle mücadele ederken, ekonomik olarak da büyümek için çok ciddi çaba sarf ettik" diye konuştu.

Milletvekili Çalık, daha sonra farikaları ziyaret ederek hem çalışmalar hakkında bilgiler aldı hem de çalışanlarla bir araya geldi.

Çalık, daha sonra Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisinde incelemelerde bulundu.

Çalık, daha sonra ziyaretleri kapsamında Bostanbaşı mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, 24 Haziran seçimlerinde verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Dayı (5 yıl önce)
    Daha çok gidin oy verin ülkeyi ne hale getirdiler. Dedem rahmetli her zaman derdi oğul dağ yanarsa sıçanda içinde yanar aynen de şuan öyle zengine bisey yok fakir yine fakir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • KADER (5 yıl önce)
    Battalgazi hastanesi ikinci devlet hastanesi ne oldu sağlıkta bir numarayiz diyorsunuz bir randevu on gün sonraya veriliyor ultrason 40 gün sonraya randevu veriliyor okuması 12 gün bir muayene altmış günde bitiyor sağlıkta bir numarayiz haklisiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reis (5 yıl önce)
    Hepsi yerel seçimler için hala boş boş vaadler çok vatandaşı düşünüyorsanız çıkarın şelalcileri normal vatandaşları alın belediyeye alım oluyor fakat malatyalının haberi yok hani akçadağ mermer organize Hani seramik fabrikaları hani madencilik alanında büyük istihdam sağlayacak tesisler hepsi hikaye malatyalı umrunuzda değil olurda secimde sıkıntı olmasın diye göz boyuyosunuz reis hesap sorar sonra
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kahraman inak (5 yıl önce)
    3.organize ne oldu hep yalan icraat yok sadece vatandasi dinledik diyip geciyorlar hic marketdeki fiyatlari goruyormusunuz acaba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fırat (5 yıl önce)
    Elinizi çekin milletin üzerinden her türlü kırlenmişliğin üzerine bir de sanki vatandaş umrunuzdaymış gibi davranıyorsunuz sizin davanız kendi menfaatleriniz belediyelerinizde yapılan israfları adamcılığı düzeltin tabi işinize geliyorsa elinize aldığınız tüm işlerde başarısız oluyorsunuz. Yazık Kı Reis size itibar ediyor.
    %100
    %0
    Yanıtla