SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstihdam Protokolu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:54:07
İstihdam Protokolu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sosyal Yardımlaşma Dayanışma (SYD) Vakfı Başkanlığı ile Çalışma ve İşkur Malatya İl Müdürlüğü arasında sosyal yardım almak için SYD Vakfı Başkanlığına müracaat eden kişilerin istihdamı için protokol imzalandı. 

Vali Yardımcısı ve SYD Vakfı Başkanı Murat Çağrı Erdinç yaptığı açıklamada, “SYD Vakfı Başkanlığına müracaat eden veya halen yardım almakta olan müracaatçıların iş bulabilmeleri ve meslek kazanabilmeleri için Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğünce SYD Vakfı Başkanlığı nezdinde bir İşkur Hizmet Noktası oluşturulmuştur. Oluşturulan birim ile sosyal yardım almak için müracaat edenlerden ve Vakıf Başkanlığınca yönlendirilen müracaatçıların kayıt işlemleri yapılarak, profillerine uygun açık iş ilanları sorgulanacak ve iş başvuru talepleri alınarak iş ve meslek danışmanları ile İşkur tarafından hizmet noktasında görevlendirilen personellerce takip edilecektir.

Ayrıca sosyal yardım almak için müracaat eden ailelerin genel itibari ile toplumun dezavantajlı grupları içerisinde yer aldığı için Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğünün yapacak olduğu toplum yararına çalışma projeleri kapsamındaki istihdam çalışmalarında SYD Vakfında kayıtlı sosyal yardım dosyası olan ailelerin çalışabilecek düzeydeki bireyleri değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

“İşe yerleştirilen kişilerin kendi rızasının dışındaki sebeplerden dolayı işten çıkması halinde sosyal yardım dosyasının yeniden değerlendirilerek ve ona göre uygun sosyal yardım modellerinin belirlenmesi sağlanacaktır. Ayrıca sosyal yardım almakta iken işe yerleştirilen kişilere Vakıf kaynakları göz önünde bulundurularak ilk maaşını alıncaya kadar Mütevelli Heyetince uygun görülmesi halinde bir defaya mahsus nakdi yardım yapılabilecektir” diyen Erdinç, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Yürürlüğe giren protkol ile 3294 sayılı kanun kapsamında sosyal yardım alan kişilerin çalışma hayatında sürekli ve düzenli olarak yer almalarını amaçlıyoruz. İstihdamla sosyal yardım arasındaki bağ kurulmakta olup işsizlik nedeni ile sosyal yardım almak için müracaat eden kişilerin öncelikli olarak istihdamının sağlanması yönünde çalışmalar yapılacaktır. Oluşturulan İşkur Hizmet Noktasına son 15 gün içerisinde 37 kişi iş için müracaat etmiş olup yapılan çalışmalar sonucunda 7 kişi işe yerleştirilmiştir. Ayrıca kişilerin işe yerleştirildikten sonra da takipleri yapılacak olup daha iyi sosyo-ekonomik imkanlara sahip olmaları için Vakıf Başkanlığımızca çeşitli kapsamlarda destekler sağlanacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız