SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstihdam Yaratacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:06:18
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya’nın Darende İlçe Belediyesi’nin 411 dönümlük alanı, 25 yıllığına kiralanarak burada firma tarafından bahçe kurulacak ve çeşitli meyveler üretilecek. 

Belediyede yapılan protokolde konuşan Belediye başkanı Dr. Süleyman Eser, ”Balaban mahallemizde bulunan 408 dönüm araziyi bu firmaya devrediyoruz. Bu firma bize orada alternatif ürün kiraz üretecek, nektarı üretecek, elma üretecek, kayısının değişik alternatifini üretecek. Soğuğa dayanıklı ürünler üretecek ve bize orada iş sahası temin edecek. En az 100- 150 işçi istihdam edecek. Böylelikle Derende’mize bir gelir alanı bir iş alanı temin etmiş olacağız bu gün ilk protokolü imzalayıp işe başlıyoruz. Biz bu firmayı örnek alarak kendimiz kendi bahçelerimizi üreteceğiz kendi bahçelerimizi oluşturacağız ”dedi

İmzada konuşan Alanar Şirketi Ürün Satın Alma Müdürü Salih Çetin ise, ”Ağırlıklı olarak buranın kayısısını üreteceğiz ama yabancı menşeli 5-6 çeşit kayısılarımız da var. Ayrıca kiraz, Japon erikleri, nektarın denilen tüysüz şeftali türünün bu bölgede çok güzel olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.,

Projenin bu aşamaya gelmesinde Darende Ziraat Odası’nın da önemli katkıları olduğu kaydedildi.

İmza töreninde, Balaban eski Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer, Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan da hazır bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız