SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstihdama Yeni Teşvik

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:11:49
İstihdama Yeni Teşvik
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yeni bir istihdam teşvik düzenlemesini önümüzdeki günlerde TBMM’ye sunacaklarını belirterek, “Bu düzenleme, sosyoekonomik gelişmişlik endeksine göre farklı sürelerde ve/veya farklı oranlarda sosyal güvenlik primini hazine’nin sübvanse etmesiyle ilgili bir düzenleme olacak” dedi. 

TBMM Genel Kurulu'nda, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetimi Hakkında Kanun Tasarısı'nın 2. bölümü üzerindeki görüşmeleri sürüyor. Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Kanuna ilişkin bir soru üzerine, istihdama ilişkin teşvikin yatırım teşviki kapsamında olmasının uygun olmayacağı kanaatine vardıklarını söyledi. Zaten son yasanın uygulama tarihinin 2012’de bittiğini hatırlatan Babacan, “Ancak bunu ikame edecek ve bunun mahzurlarını da giderecek yeni bir istihdam teşvik düzenlemesini de önümüzdeki günlerde TBMM’ye biz hükümet olarak sunacağız. Bu düzenleme de sosyoekonomik gelişmişlik endeksine göre farklı sürelerde ve/veya oranlarda sosyal güvenlik primini Hazine'nin sübvanse etmesiyle ilgili bir düzenleme olacak” şeklinde konuştu.

Babacan, bu konuda yetkiyi Bakanlar Kurulu’na almak istediklerini de belirterek, “Belki her yıl bölgeden bölgeye ya da durumdan duruma farklı uygulamalar gerekebilir diye Bakanlar Kurulu'nun yetkisinde, bir bakıma adına artık 5084 demeyeceğiz, çünkü bir yatırım teşviği değil ama yeni bir istihdam teşvik uygulaması olarak bunu çok yakında TBMM’nin gündemine getireceğiz” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız