SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstihdama Yeni Teşvikler

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:25:04
İstihdama Yeni Teşvikler
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, istihdam teşviki konusunda yeni bir paket hazırlığında olduklarını açıkladı.

Babacan, Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılmak üzere geldiği İsviçre'nin Davos kasabasında, CNN Türk televizyonunda soruları yanıtladı. 

Türkiye'de işsizliğin azaltılabilmesi için işgücü piyasalarına yönelik çalışmaların mutlaka devam etmesi gerektiğini kaydeden Babacan, 2009 yılında kadınların ve gençlerin daha kolay işe girmelerini sağlayacak bazı tedbirler aldıklarını ve 4 milyon 600 bin ilave istihdam oluştuğunu bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda istihdam teşvikiyle alakalı şu anda bir paket üzerinde çalıştıklarını açıklayan Babacan, ''O paket üzerinde geçen hafta bir toplantı yaptık. Detaylarını şimdiden vermeyeyim, ama istihdam teşviki ile alakalı ilave birtakım adımlarımız daha olacak'' dedi.

Babacan, Türkiye'deki işgücü piyasasının en önemli sorunlarından birinin de işgücü piyasasındaki katılıklar olduğunu belirterek, hem çalışanların haklarının korunacağı hem de bu katılıkların giderileceği bir yapı için adımların atılmaya devam edilmesi gerektiğini kaydetti.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız