SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstiklal Marşı Yüreklerden Eksik Olmasın"

0
Güncellendi - 2017-03-13 02:00:03
A- A+ PAYLAŞ

İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü ile Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinliği nedeniyle 13 Mart Pazartesi günü Malatya'da da bir program düzenlenecek.

Valilik tarafından yapılan açıklamada etkinliğin saat 09.30’da Battalgazi Halk Eğitim Merkezi (Atatürk Evi Yanı)' nde yapılacağı bildirildi.

Etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ile İl Müftüsü Ümit Çimen birer konuşma yapacaklar.

İstiklal Marşı’nın kabulü ve bağımsızlık kahramanı milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve edebi kişiliği ile ilgili Sinevizyon sunumu yapılacak.

MESAJLAR

Bu arada İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü nedeniyle mesajlar yayınlandı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak

Vali Mustafa Toprak yayınladığı mesajda şunları belirtti:

"Türk Milleti, yetiştirdiği ve tarihe mühür vuran emsalsiz şahsiyetler göz önüne alındığında başka hiçbir milletle mukayese edilemeyecek kadar özel ve saygın bir millettir. Çünkü Necip Türk Milleti Alp Arslan, Fatih Sultan Mehmet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi devlet adamlarını; Bilge Tonyukuk, Ahmet Yesevi, Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaşi Veli, Ak Şemseddin, Mehmet Akif gibi ilim, irfan ve gönül erlerini ve daha nice abide isimleri yetiştirmiş, yalnızca Türklüğe değil tüm insanlığa armağan etmiştir.

Akif'in "Asım'ın Nesli" diye ifade ettiği genç nesillerimizin iyi yetişmeleri, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve milli şuurumuzun ayakta tutulabilmesi için Şanlı Ecdadımızı ve yaptıklarını hatırlayıp hatırlatmak son derece elzemdir.

Kahramanlığımızın, tarihe not düştüğümüz destansı Milli Mücadelemizin, heybetli kimliğimizin ve hürriyet aşkımızın ifadesi olan İstiklal Marşımız da milli değerlerimizin başında gelmektedir. İstiklal Marşımızın her mısrasında Türk Milleti'nin bağımsızlık aşkı, mazlum milletlerin hürriyet nidaları, Türk'ün sarsılmaz imanı ve çelikten iradesi dile getirilmiştir. İstiklal Marşımızın kaleme alındığı işgal yıllarında Aziz Türk Milleti’nin hür yaşama azmi ve kararlılığı, Akif gibi vatan sevdalısı irfan pınarlarının gayretleri ve Mustafa Kemal Atatürk gibi emsalsiz bir asker ve devlet adamının liderliği ile bütünleşip ülkemizin ufuklarını aydınlatmıştır. Ezelden beridir hür yaşamış ve bundan sonra da hür yaşayacak olan Necip Milletimiz, Vatanına ve İstiklaline yönelmiş olan hayasızca saldırılara boyun eğmemiştir.

İstiklal Marşımız, yüreği Vatan ve İstiklal sevgisiyle dolu bir Şairin, dizelerinde Milletin ruhuna işleyen işgal acısını tercüme etmiş olması ve bedeli ne olursa olsun diz çöktüğüne, boyun eğdiğine tarihin tanık olmadığı Aziz Türk Milleti'nin işgal güçlerine karşı kutlu kıyamını kelimelerle resmetmesi nedeniyle son derece özel, son derece kıymetlidir.

Merhum Akif’in “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye ettiği duayı, işgal günlerinin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın en güzel ifadesi olarak Türk Gençliği'nin hafızasına kazıması gerekmektedir.

Gençlerimiz bilmelidir ki milli ve manevi değerlerimizin muhafazası, bastığı yerleri toprak diyerek geçmemekle, Vatan toprağında kefensiz yatan şehit dedelerini unutmamakla; adı kimi zaman Haçlı Seferleri, kimi zaman Sevr dayatması ve kimi zaman da 15 Temmuz ihanet teşebbüsü olan işgal planlarına karşı uyanık kalmakla mümkün olacaktır. Bu anlamda gurur vesilemiz olan gençliğimizin Aziz Türk Milleti’nin kutsallarına sahip çıkacağına inancımız ve itimadımız tamdır. Bu kutlu vazifelerinde Asım'ın Nesli Türk Gençliği'ne sonsuz başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif ERSOY’u ve başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Milli Mücadelemizin Şanlı Kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; Şanlı Bayrağımızın göklerden, İstiklal Marşımızın yüreklerden eksik olmamasını diliyor, Muhterem Malatya Halkına ve Aziz Milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'da, İstiklal Marşı’nın 96. kabul yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Milletimizin istikbali için vermiş olduğu mücadele ve inanç ruhunun mısralara döküldüğü, söylerken ve dinlerken bize yeniden o ruhu yaşatan, milletimizin ortak değeri olan İstiklal Marşımızın kabulünün 96’ncı yıldönümüdür. Vatan toprakları işgal altındayken, her satırı bağımsızlık ve hürriyet kokan, milli birlik ve bütünlük ruhunun Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından satırlarda destanlaştırdığı İstiklal Marşımız, milli mücadelenin en çetin döneminde milletimize cesaret ve moral olmuştur. Türk milletinin kahramanlık destanı olan İstiklal Marşımız, ay yıldızlı bayrağımızın şehit kanlarıyla sulanan vatan toprağı üzerinde dalgalandıkça gönüllerimizi okşamaya devam edecektir. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, “Allah bir daha Türk Milleti’ne İstiklal Marşı yazdırmasın” sözleri ile, verilen mücadelenin ne kadar çetin ve zor şartlarda verildiğini ortaya koymuştur. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un milletimize armağan ettiği İstiklal Marşımız, söylerken ve dinlerken her daim gönüllerimizi okşamaya, kalbimizin derinliklerinde yerini korumaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 96. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, tüm kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, İstiklal Marşının 12 Mart 1921 tarihinde T.B.M.M. tarafından kabul edilişinin 96.yıl dönümünü gururla kutladıklarını belirterek, “ Millet olarak bağımsızlık ve özgürlüğümden bugüne kadar asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, Kurtuluş Savaşı yıllarında bütün bir millete umut ışığı olmuştur. Milli ruhun özgürlük mücadelesine dönüşmesinde, Mehmet Akif Ersoy’un coşkulu mısralarının çok büyük katkısı olmuştur.

İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, ortak düşünce ve değerlerde buluşturan, eşsiz bir eserdir. İstiklal Marşı, vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, tarihin akışını değiştiren, millet olarak yazdığımız kahramanlık destanının en güçlü şekilde ifade edilen şiirsel anlatımıdır.

Milletimiz kendisine armağan edilen İstiklal Marşı’nı daima kalbinde hissedecek, her zaman ve her yerde coşkuyla, gururla söyleyecek, bağımsızlığından, vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bayrak sevgisinden asla vazgeçmeyecektir.

Vatanperver, büyük şair, mütefekkir Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı milletimize ve ordumuza armağan ederek ne kadar büyük bir vatansever olduğunu bir kez daha göstermiştir. Merhum Mehmet Akif’in, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı; milli mücadele ruhunu, bağımsızlığından katiyen ödün vermeyen aziz milletimizin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel biçimde yansıtmaktadır. Vatanı için gerektiğinde canını feda etmekten kaçınmayan büyük Türk milletinin kahramanlık destanını en güçlü şekilde dünyaya anlatan İstiklal Marşı bugün de bizlere vatanın ne kadar kutsal bir emanet olduğunu göstermektedir.

İstiklal Marşımız tam 96 yıldır ülkemizin her köşesinde yediden yetmişe tüm milletimiz tarafından gururla, coşkuyla söylenmektedir. Milli Marşımızı, ne zaman dinlesek heyecanlanıyor ve gururlanıyoruz. Bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü ve kahramanlık destanımızı dünyaya haykırdığımız , her kıtası milletimizin büyük mücadelesini anlatan İstiklal Marşı’mızın büyük şairi, vatansever Mehmet Akif Ersoy’u ve onun yüksek ideallerini, aziz hatırasını bugün bir kez daha minnetle, saygıyla yâd ediyoruz.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ediyor, gazilerimizi şükranla anıyorum. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 96.yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum “ dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız