SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İstikrar Devam Edecek'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili adayları seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Milletvekili adayı Cemal Akın, Hekimhan ilçe esnafı, belde ve köylerini ziyaret etti. Halkın sorunlarıyla yakından ilgilenen Cemal Akın Karapınar Köyü seçim bürosunda yaptığı konuşmada, "Bu seçimde edindiğimiz kazanımları kaybetmemek için dikkatli olmamız gerekiyor. Bu kazanımları kolay elde etmedik. Bunun için önümüzdeki seçim çok önemlidir" dedi.
Daha sonra Kocaözü beldesine geçen Akın, seçim bürosunda halka hitap etti. Akın konuşmasında, "Sekiz buçuk yılda gerçekleştirilen hizmetlerin şahidisiniz. Karşımızdaki güç odakları; halk bir şeyden anlamaz, ancak biz idare ederiz diyorlar. Bu nedenle sizin iktidar olmanıza tahammül edemiyorlar. Dün bir oyun oynandı, bugün de aynı oyunu sahneye koydular. Dikkatlerinizi çekiyorum; bu seçimlerde daha güçlü gelip anayasayı değiştirerek halkın iktidarını kalıcı hale getiremezsek kazandıklarımızı kaybetme
riski var" diyerek seçmeni dikkatli olmaya çağırdı.

3 MAHALLEDE SEÇİM ÇALIŞMASI YAPILDI
Bu arada, üç ayrı mahallede toplantı düzenleyen AKP teşkilatı mensupları, 12 Haziran'da partilerine oy istediler.

Toplantının biri Kaynarca Mahallesinde gerçekleştirildi. Toplantıya milletvekili ve milletvekili adayı Öznur Çalık, milletvekili adayı Şanal Tosun'la milletvekili aday adayları katıldı.

Kaynarca Mahallesi'nde vatandaşlara hitap eden Malatya milletvekili ve partinin MKYK üyesi Öznur Çalık, "Onlar on yılda bir, yirmi yılda bir ihtilal yaptılar. Demokrasi şehitleri verdi bu ülke" ifadelerini kullandı.

Çalık, "Ülkemizde demokrasinin yerleşmesi için hep birlikte çaba sarf ettik. Bütün şer odaklarına karşı, bize muhalefet edenlere karşı gücümüzü halktan alarak mücadele ettik. Siz istediniz, sağlıkta reform yaptık. Siz istediniz eğitimde reform yaptık. Siz istediniz ulaşımda reform yaptık.
Biz ancak milletimizden amir alırız. Hesabımızı da bir olan Hak'ka, bir de halka veririz" sözleriyle halkı coşturdu.
Zafer Mahallesi'nde gerçekleştirilen toplantıya milletvekili adayları Mustafa Şahin, Cemal Akın, milletvekili aday adayları katıldı.

Zafer Mahallesi'ndeki toplantıda konuşan milletvekili Mustafa Şahin, AKP olarak kimsenin dinine, mezhebine, meşrebine, milletine bakmaksızın eşit davrandıklarını, farklılaştırmadıklarını, ötekileştirmediklerini söyledi. Şahin, kendilerinden önceki hükümetlerin yaptıklarını da eleştirdiği konuşmasında bazı hatırlatmalarda bulundu.

Zafer Mahallesinde konuşan Cemal Akın, 12 Eylül Anayasası'nın ruhunun hala yürürlükte olduğunu, bu nedenle halkın iktidarını istemeyenlerin ilk fırsatta tekrar darbe yapabileceklerini hatırlattığı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun önüne geçilebilmesi için yeni kurulacak hükümetin Anayasayı değiştirmesi lazım. Bu anayasanın yapılabilmesi için de Malatya'da 6 milletvekilinin 6'sını, Türkiye genelinde de 367 milletvekili çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Orduzu beldesi Köşebaşı Mahallesi'nde coşkulu bir halk kitlesi milletvekillerini karşıladı. Toplantıya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Orduzu Belediye Başkanı ve milletvekili aday adayları katıldı.
Burada konuşan milletvekili Mücahit Fındıklı, 12 Haziran seçimlerinde safların sıklaştırılması gerektiğini, bu manada sandıklara sahip çıkılmasını önemle belirtti.

Allah'tan başka hiç kimsenin önünde eğilmeyeceklerini, halka hesap vereceklerini, ondan başka da kimseye boyun eğmeyeceklerini söylediği konuşmasında şunları vurguladı: "Biz halkın menfaatlerini her zaman kutsal bildik. Devletin parasını çarçur etmedik, ettirmedik. Ancak bizden öncekiler devletin parasına gözlerini diktiler. Seksen beş yaşındaki Demirel'in bile ağzının suyunu akıtan şey Merkez Bankası'ndaki 90 milyar dolardır. Şimdi Demirel kalkmış siyasete ayar vermeye çalışıyor. Bütün muhalefeti toplayıp karşımızda blok yapmaya çalışıyor. Seksen beş yaşına gelmiş, ayar vermeye çalışıyor. Orduzuluların duasının yüzü suyu hürmetine Allah da O'na bir ayar versin. Altı defa geldin, yedi defa gittin; halka hesap vereceğim dedin. Hesap vermedin. Bundan sonra öteki tarafa gider hesap verirsin ancak".

Orduzu'da bahçeleri olduğunu, hayatının büyük bir bölümünü Orduzu'da geçirdiğini anlatan milletvekili adayı Öznur Çalık, Orduzu'nun mahallelerinde asfaltlanan yolları, genişletilen, yeni açılan sokakları tek tek saydı. Sulama suyu ile ilgili sorunların giderildiğini söyleyen Çalık, "Dünyadaki fotoğrafta herkes artık Türkiye'ye bakıyor. Artık herkes Recep Tayyip Erdoğan'a bakıyor" ifadelerini kullandı. Çalık, Orduzu'nun mahallelerini sayarak, "Bu mahallelerimizde daha yapılacak çok iş var. Ancak sekiz yılda büyük işlere imza attık. Asfaltlama çalışmaları, sulama çalışmaları, içme suyu çalışmalarıyla Bunlar yeter mi? Yetmez! Şimdi, 12 Haziran'da o ak ellerinizle sandıkta AK Parti'ye oy vermek için seferber olacaksınız. Orduzu dün de bizimleydi, bugün de bizimle olacaktır" diye konuştu.

ÖZ'ÜN ÇALIŞMALARI..
AKP Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz ,Erenli Belediye başkanı İrfan Varol Abdurahman Kızıl, Aliihsan Topal,Hasan Göğüs,Ramazan Çetin AKP Malatya Milletvekili Aday Adayı Sıdıka Akbulut ve bazı AKP il teşkilatı üyeleri ile birlikte, Hacı Haliloğlu Çiftliği, Yenice, Kapıkaya, Merdivenler, Düzyol ve Yeniköy’de çalışmalarına devam ediyor. Merkeze bağlı köyleri ziyaret eden Öz, köy sakinleri ile sohbet ederek istek ve temennilerini dinledi.

Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz, ziyaretleri esnasında şöyle konuştu: "AK Parti kurulmadan önce ülke son derece sıkıntılı bir süreç yaşıyordu.Köylüsünden , Esnafına memurundan işçisine kısaca ülkedeki her kesim yarından endişe duyuyordu. Şimdi durum böyle mi? Bir bakın, çok değil partimiz kurulmadan önce Türkiye ile şimdiki Türkiye bir mi? Ekonomideki gelişmeler yapılan yatırımlar, hizmetler tabi ki AK Parti iktidarı sayesinde, Başbakan'ımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ve yol arkadaşları sayesinde gerçekleşmiştir.

Tarımsal milli gelirimizi yaklaşık 24 Milyar dolardan 62 Milyar dolara çıkardık. Türk tarımını Avrupa’da 1’inciliğe Dünyada 7’nciliğe yükselttik. Çiftçimize büyük destekler verdik tarımsal destekleri % 255 arttırdık. İlk kez çiftçilerimize mazot desteği verdik. Gübre desteğini de ilk kez doğrudan doğruya çiftçimize ödedik. Çiftçimize ve köylümüze verdiğimiz kredileri 30 katına çıkarttık. Faizleri % 59 dan % 5’e indirdik.Çiftçimizi doğal afetlere karşı korumak için tarım sigortasını başlattık. Poliçe bedelinin yarısını biz karşılıyoruz. Kayısıda çiçek dönemini sigorta kapsamına aldık. Sigorta bedelinin yaklaşık % 70’ini Devlet % 30’unu Çiftimiz karşılamaktadır. Daha bunlara benzer birçok hizmetler sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz.

Malatya Milletvekili Adayı Ömer Faruk Öz “Türkiye'de ve Malatya’mızda devrim niteliğinde yatırımlar yapılmıştır. AK Parti iktidarı ile ülkeye güven ve istikrar geldi. Ülkemizin dışarıda saygınlığı arttı ve söz sahibi bir ülke konumuna geldik. Bugün bazı ülkelerin kendi halkı bile başkanlarından çok bizim başbakanımızı seviyor. Bu saygınlık ve bu sevgi kolay kazanılmadı.

AK Parti her alanda köylüsünden kentlisine, işçisinden memuruna ve esnafından sanayicisine varana kadar her imkânı ve olanakları onların rahatı için sunmuştur. İnşallah 12 Haziran seçimlerinden sonra da bu istikrar yine sizlerin desteğiyle, AK Parti ile devam edecektir."

Öz, 17 Mayıs Salı günü Başbakan Erdoğan’ın mitingi ile ilgili konuşarak köylerden, beldelerden, ilçelerden ve merkezin tüm mahallelerinden mitinge katılım gösteren tüm Malatya’lılara teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız