SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstikrara İhtiyaç Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:54:03
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, "Türkiye'nin mutlaka ve mutlaka istikrara ihtiyacı var. Tek başına güçlü iktidarı yeniden yakalaması, tesis etmesi gerekiyor" dedi. 

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Malatya'ya gelen Aydın, AKP Malatya İl Teşkilatını ziyaretinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Aydın, Türkiye'nin mutlaka ama mutlaka tek başına AKP iktidarına yeniden sahip olması gerektiğini ifade ederek, "7 Haziran'ı yaşadık. 7 Haziran'dan bugüne kadar ki olan süreci de Malatya ve Türkiye kamuoyu çok yakından görüyor. Dolayısıyla 7 Haziran'dan sonra net bir şey ortaya çıktı. Bir defa bu muhalefet ile bu ülkenin yönetilemeyeceği çok açık bir şekilde ortaya çıktı. Türkiye'nin mutlaka ama mutlaka tek başına AK Parti iktidarına yeniden sahip olması gerektiği noktasında bütün Türkiye kamuoyunda hakikaten bir beklenti oluştu. Çünkü güçlü iktidarlar olursa istikrar olur. İstikrar ve güven olursa, yatırım olur, proje olur, geleceğe dair hedefler olur, terörle mücadeleden dış politikaya kadar çok daha etkili olursunuz" şeklinde konuştu. 

"MUHALEFET ÜLKE SİYASETİNE YAKIŞMAYAN BİR ŞEKİLDE HAREKET ETTİ"

  Muhalefetin ülke siyasetine yakışmayan bir şekilde hareket ettiğini savunan Aydın, "Dolayısıyla hem CHP'nin hem sayın Bahçeli'nin hem HDP'nin tutumları hakikaten ülke siyasetine yakışmayan, milletin yükünü almaktan kaçınan, sorumluluktan kaçınan bir siyasetle hareket ettiler. Adeta her üç siyasi parti bir acziyet içerisine ve siyaset üretmemenin, politika geliştirememenin verdiği acziyetle bir hırçınlık içerisinde de zaman zaman onları görmemiz mümkün. Baktığımızda hepsinin ileriye dönük projesinden ziyade tek uzlaştıkları, buluştukları nokta Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtlığı. CHP'de, Bahçeli'de, HDP'de yine aynı şekilde paralelde, PKK'da, DHKP-C'de, bütün legal ve illegal örgütlerin neredeyse tamamına yakının tek uzlaştıkları, buluştukları nokta Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, AK Parti karşıtlığı, dolayısıyla da milli irade karşıtlığı. Dolayısıyla bu bağlamda legal, illegal örgütlerle gerektiğinde de iş birliği yapan bir konuma düşmüşler. Böyle bir acziyetin içerisindeler" diye konuştu. 

"TÜRKİYE'NİN MUTLAKA VE MUTLAKA İSTİKRARA İHTİYACI VAR"

  Türkiye'nin mutlaka istikrara ihtiyacının olduğunu kaydeden Aydın, şunları söyledi: "İleriye dönük bir proje gerçekleştiremiyorlar, Türkiye'nin bundan sonraki yıllarını, on yıllarını düşünen geliştiren bir hedefleri, ilkeleri yok. Bu bağlamda da bu siyasi acziyet içerisinde olan her üç muhalefete de bu ülkenin teslim edilemeyeceği, bu ülkenin yönetiminden uzak olan, bu emanetten kaçınan bu muhalefet partileriyle de bu yola gidilemeyeceğini milletimiz net bir şekilde bir kez daha gördü. Dolayısıyla Türkiye'nin mutlaka ve mutlaka istikrara ihtiyacı var. Tek başına güçlü iktidarı yeniden yakalaması, tesis etmesi gerekiyor."

"AK PARTİ MİLLETİN UMUDUDUR"

  Aydın, AKP'nin milletin umudu olduğunu ifade ederek, " Bu bağlamda da Malatya zaten bugüne kadar duasıyla, desteğiyle hep bizlerle beraber oldu. AK Parti hükümetleri hep Malatya'nın yanında oldu. Güzel hizmetler ve eserler var. Biz bu hizmetlerin devamını istiyoruz. Bu projelerin devamını istiyoruz. Daha büyüklerini istiyoruz. Ve buna bağlı olarak Malatya'da huzurun devamını istiyoruz. İşte bütün bunları sağlayacak olan kadrolarda, bu kadrolardır. İşte geçtiğimiz günlerdeki patlamada Malatya'dan da 11 canımız yandı, hayata gözlerini yumdular. Kayıplarımız oldu. Ben hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine, Malatya'mıza, ülkemize başsağlığı diliyorum. Bu olayları nefretle bir kez daha kınıyoruz. Terörü kınıyoruz. Terörün hiçbir şekilde amacına ulaşamayacağını bir kez daha söylemek istiyorum. AK Parti olarak biz bir taraftan Türkiye'nin birliğini, kardeşliğini tesis etmek adına gereken her türlü tedbirleri almaya devam edeceğiz ama öbür taraftan da kamu düzeninin tahkimi yine kamu otoritesinin sağlanması anlamında da yine ne tedbirler gerekiyorsa, terörle mücadele anlamında da sonuna kadar bunları yapacağız diye düşünüyorum. Onun için Malatyalılardan ben kendilerine hizmet eden, Malatyalılarla beraber olan, Malatya adına yüreği atan Ak kadrolara her zamankinden çok daha fazla destek ve güç bekliyoruz. Biz, Malatya'da aslında 6-0'ı yakalayabiliriz. Onun için buradan bir seferberlik başlatalım. Tüm teşkilat mensuplarımızdan sorumluluk hisseden herkese, parti üyemizden Malatyalı hemşerilerimize kadar şunu diyoruz; mesele benim milletvekili olma meselesi, bir başka arkadaşımın bir yere gelme meselesi değil. Bu mesele, büyük bir mesele. Çünkü AK Parti bu milletin kabul olmuş duası, milletin umududur. Hatta ve hatta bu mazlum coğrafyanın ve ümmetin umududur. AK Parti'den medet uman, umut bekleyen, AK Parti'ye kurtuluş reçetesi olarak, Türkiye'ye kurtuluş reçetesi olarak bakan bu mazlum coğrafyada nice halklar var. Dolayısıyla Filistin'in de umududur, Suriye halkının da umududur. Bütün mazlum halkların, mağdurların umududur. Onlarında duası bizlerle beraberdir. Bu umudu heba etmeyelim. Daha güçlü bir şekilde inşallah Malatya'dan 1 Kasım'da bu umudu sandığa yansıtalım" dedi. 

Ziyarette ayrıca AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Aydın'a kayısı takdim etti.

BÜYÜKŞEHİR ZİYARETİ..

AKP Grup Başkan Vekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. 

15 Ekim Perşembe günü gerçekleşen ziyarete AKP Grup Başkan Vekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'ın yanısıra AKP MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Yeşilyurt Belediye Başkanı H. Uğur Polat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları ve bazı daire başkanları katıldı. 

Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, günün anısına Ahmet Aydın’a kayısı ve kayısı kristali hediye etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız