SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İstimlak Sizden, Yapmak Bizden'

A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, Malatya'daki çevreyolu ihtiyacı için Kuzey Çevreyolu Projesi'nin yapılacağını, buraya da ancak kamulaştırmaların valilik ve belediye tarafından çözümlenmesi ile başlanılacağını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, beraberinde AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çevreyolunda yapılacak olan alt geçitlerin inşaat yerlerini gezerek incelemede bulundular.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Müsteşarımız, Malatya'daki yatırımlar için çalışma yapıyorlar. Biz de hem Malatya'daki batı girişi ile ilgili taleplerde bulunduk. Biz Batı girişindeki tüm kamulaştırmaları ve terkleri yaptık. 7 kilometrelik bir mesafe. Karayolları ihale aşamasına geldi. Biz de tüm işlerimizi bitirdik. Bir de Emeksiz ve Adliye Kavşağı'nın birleştirilerek altgeçit haline dönüştürülmesi projesi var. Burada önemli bir trafik yoğunluğu var. Vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı olmalarını bekliyoruz. Çok ciddi bir proje. Burası bölgedeki önemli bir alt geçit projesi olacaktır. Battalgazi ve İstasyon Virajı'ndaki alt geçitler ile ilgili taleplerimizi de Müsteşarımıza ilettik" diye konuştu.

Müsteşar Soluk, "Malatya bir geçiş güzergahı üzerinde. Malatya çevreyolunu artık mahalli trafiğine de cevap veremeyecek yoğunlukta. Burada alt geçitlerin düzenlenmesi ile ilgili olarak elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.

Sivas-Malatya karayolunun 2012 yılında ihale edileceğini belirten Soluk, Arapgir-Divriği yolunu da bitirerek, Malatya'yı bu güzergah üzerinde Karadeniz'e bağlayacaklarını kaydetti.

Malatya'da Karayolları hizmetleri için geçen yıl 80 milyon TL ödenek harcandığını, 2010 yılı içinde hedeflenen ödenek tutarının 180 milyon TL olduğunu belirten Müsteşar Soluk, Malatya'nın şehire Batı girişi ile ilgili olarak Karayolları'nın Mayıs ayı sonu itibariyle çalışmalarına başlayacağını ifade etti.

"MAVİ TREN SEFERLERİ DAHA HIZLI OLARAK DEVAM EDECEK"
Mavi Tren'in Malatya güzergahında kaldırılması ile ilgili olarak ise Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, "Mavi Tren kaldırılmadı. Kendi memleketim olan Sivas'ta da Mavi Tren hizmetleri durduruldu. Bizim bu güzergahlarda Mavi Treni keserek ray yenilemeye gidiyoruz. Rayları yenilememiz için tren sıklığını azaltmamız gerekiyor. Kurtalan civarında 100 yıldır anahtar değmeyen cıvatalar var. Trenlerin 5 kilometreye düştüğü noktalar var. Bu güzergahı yenilediğimizde daha hızlı bir ulaşım hattına ulaşmış olacağız.

Raylı sistemdeki sıkıntılar yılların ihmalidir. 1940'lı yıllardan sonra demir yolları kaderine terk edilmiş" şeklinde konuştu.

Bu esnada AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, "Çevreyolundaki alt geçitlerin uzamasındaki konu tamamen bir teknik sıkıntıdır. Aralık 2009'da yapılan ihale, bir itiraz nedeniyle Kamu İhale Kurumu'nda. Eğer orada sıkıntı çözülürse, proje yılsonuna kalmadan biter. Battalgazi alt geçidinin ihalesini de bu yıl yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

KUZEY ÇEVREYOLU PROJESİ
Kuzey Çevreyolu ile ilgili olarak bilgi veren Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Soluk, "Malatya'da çevreyolunun güneyden mi, yoksa kuzeyden mi geçmesi konusunda bir tartışma vardı. Güney'de geçecek olan proje konusunda maliyet çok yüksek. Kuzey'den geçecek olan çevreyolunun uygulama projesi 2007 yılında tamamlanmış durumdadır. Kuzey Çevreyolu'nun geçeceği güzergah, tarımsal alan olması nedeniyle kamulaştırma bedeli, yol bedelinin üzerinde. Bunun Karayolları tarafından karşılanması mümkün değildir. Valilik, belediye ve Karayolları Bölge Müdürlüğü, aralarında bir protokol imzalamışlar. İstimlak onlardan, yapmak bizden" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız