SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstinaf Mahkemesi 4 Ağır Müebbeti Onayladı

0
Güncellendi - 2018-11-14 03:53:57
İstinaf Mahkemesi 4 Ağır Müebbeti Onayladı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Eylül 2014’te işlenen cinayet ile yargılama sonucunda olayda tabanca ile ateş açan, tetikçiyi kaçıran ve cinayeti azmettirenlere hiçbir indirim uygulamasına gidilmeden 4 sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nin istinat kararında bozulmadı.

-MOTOSİKLET ÜZERİNDEKİ TETİKÇİ VURMUŞTU

Olay, 12 Eylül 2014 tarihinde merkez Çevreyolu Dilek Otobüs Durağı’na yakın mevkide yaşanmıştı. Olayda, Salköprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Dönmez’in oğlu olan Serkan Dönmez (33) işine gitmek üzere evinden çıktıktan bir süre sonra, silahlı saldırıya uğramıştı.

Ağır yaralanan Serkan Dönmez (yandaki fotoğrafta), kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi’nde hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra motosiklet ile cinayeti işleyen tetikçi şüpheliyi kaçırmakla suçlanan motosiklet sürücüsü Selçuk G. (30) yakalanmış ve ardından tutuklanmıştı. Olayın tetikçisi olduğu belirlenen Ahmet B. (23) ile olayın azmettiricileri oldukları belirlenen Ali H.(42) ve Mehmet Kaya A. (31) ise 7 ay sonra yakalanmış ve ardından tutuklanmıştı.

-4 SANIK AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayete ilişkin olarak yapılan yargılama sonucunda 20 Şubat 2018 tarihli karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Ahmet B., Selçuk G., Mehmet Kaya A. ve Ali H.’ye hiçbir indirim uygulaması yapılmadan ağırlaştırılmış hapis cezası verilmişti. Mahkeme Heyeti diğer suçlardan ise Ahmet B., Mehmet Kaya A. ve Ali H.’ye toplamda 6’şar yıl 3’er ay, Selçuk G.’ye ise 5 yıl 6 ay hapis cezası da verilmişti.

-İSTİNAF MAHKEMESİ KARARI BOZMADI

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi istinaf kararında; Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararları bozmadı . İstinaf kararında 6’şar yıl 5’er ay ile 5 yıl 6 ay verilen hapis cezalarını kesin olarak onaylarken, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının bozulmasına ilişkin talebi de, Yargıtay temyiz yolu açık olmak üzere reddetti.

İstinaf kararında şu ifadeler yer aldı:

“Yapılan yargılamaya, toplanan ve karar yerinde açıklanan delillere, mahkemenin kovuşturma sonucunda oluşan inanç ve takdirine, gösterilen gerekçeye ve uygulamaya göre ilk derece mahkemesinin kararında usule veya esasa ilişkin her hangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, delillerde veya işlemlerde her hangi bir eksiklik olmadığı, ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu saptandığından; istinaf edenlerin ileri sürdüğü sübut, suç vasfı, haksız tahrik, taktiri indirim ve ceza miktarına yönelik nedenler yerinde görülmemiş olmakla, CMK'nin 280/1-a maddesi uyarınca İstinaf Başvurularının Esastan Reddine…”

-OLAYI BANKA ARACI KAMERASI KAYDETMİŞTİ

Cinayet esnasında o bölgede bulunan bir bankaya ait para transfer aracındaki kamera, cinayet anını baştan sona kadar saniye saniye kaydetmişti. Banka para aracındaki kamera kaydında; Serkan Dönmez, telefonla konuşur vaziyette evinin bulunduğu apartmandan dışarı çıkıyor, evden uzaklaştıktan bir süre sonra, Selçuk G. hızla motosikletin yanına geliyor, Ahmet B. ise gizlendiği araçların arkasından çıkarak Serkan Dönmez’in arkasından giderek peş peşe tabanca ile ateş açıyor. Sonrasında ise Selçuk G., motosikleti çalıştırarak Ahmet B.’yi kaçırıyor.

Ölen Serkan Dönmez, yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, kendisini vurdurtan sanıkların isimlerini polislere söylemişti. Davanın iddianamesinde ise, sanıklardan Ahmet B.’nin mahkeme kararı ile dinlemeye alınan cep telefonu konuşmalarında kendisini tanıyanları arayarak, söylemiş olduğu “Fotoğraf teşhisinde beni teşhis etmeyin ve lakabımı yanlış söyleyin” şeklindeki ifadeleri yansıtılmıştı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız