SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstişare İçin Toplandık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:21:27
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın tarım ve hayvancılığıyla ilgili toplantı düzenlenip, istişarelerde bulunuldu. Toplantıda özellikle, 4 ürünün gen merkezi olan Malatya’da, kızılcık, kayısı, dut ve aluç ürünlerinin daha da yaygınlaştırılması istendi. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün Milli Egemenlik Caddesi’ndeki binasının salonunda düzenlenen tarım istişare toplantısına, Malatya milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, TARSİM Malatya Bölge Müdürü Sabri Akın, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Veterinerler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, bazı ilçe ziraat odası başkanları, birlik başkanları, Adalet ve Kalkınma Partisi il başkanı Bülent Tüfenkçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü şube müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Malatya tarımının sorunlarının çözülmesi için istişare yapmak ve çözüm önerilerini sunmak üzere toplandıklarını belirterek, “Bazen bizi aşan durumlarda milletvekillerimiz ve siyasiler devreye girecek. Milletvekilimizin teklifi doğrultusunda ortak istişare toplantısı düzenleyip, sorunları ele alacağız. Bu toplantının tarım ve hayvancılığın daha ileri gitmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili Öznur Çalık ise tarımla ilgili yallardır değişim ve dönüşümler yaşandığına dikkat çekerek, AK Parti iktidarlarının tarım ve hayvancılığa ciddi bütçeler ayırıp, ciddi teşvikler verildiğini aktardı.

“Bunlara rağmen çiftçilerimizin, üreticilerimizin hala sorunları var. İstişare için toplandık. Ankara’da yapabileceğimiz, Ankara’da genel müdürlük ve bakarlık nezdinde neler yapabilirizi ele alacağız” diyen milletvekili Çalık, “Masanın iki tarafında oturan insanlar olarak, Malatya tarımının ve hayvancılığın bugünkü durumdan daha ileri nasıl götürürüz, bunu istişare etmek için toplandık” ifadelerini kullandı.

Samanın fiyatı konusunda şikayetler olduğunu, 1 TL’yi geçmesine rağmen, girişimlerle 1 TL’nin altına düşürüldüğünü bildiren Çalık, özetle şunları söyledi: 

“Meyvecilik Araştırma Enstitüsü diye kurumumuz var. Tarım meslek lisesi var. Bu kuruluşlarımızdan azami derecede istifade etmeliyiz. 4 tane ürünün gen merkezi olan Malatya, kızılcık, kayısı, dut ve aluç ürünlerimizi daha da yaygınlaştıracağız. Önemli hazinemizi açığa çıkarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Daha sonra toplantı basına kapalı devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız