SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İstişare Toplantıları...

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Kent Konseyinin öncülüğünde başlatılan ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın başkanlığında sürdürülen istişare toplantılarının 5.'si iş dünyasının temsilcileriyle yapıldı. 
 
Tertip edilen programa Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, MÜSİAD Malatya Şubesi Başkanı Namık Şahin, MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Malatya Tekno Kent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baysar, Muhasebeciler Odası Başkanı Bahattin Ülger, MAKİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Ercan, 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Remzi Yaşar, İ.Ü. Maliye Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Mutlu, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Özkan Kurum katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, farklı alanlarda hizmet üreten kamu, özel ve sivil otoritelerin kentin sürdürülebilir geleceğine katkı sağlamalarının önemine değinerek Kent Konseyinin bu otoriteleri bir araya getirerek ortak akıl mekanizmasını çalıştırması gibi bir misyonunun olduğunu vurguladı. Ekonomik sorunlara çözüm arayan sivil toplum örgütleri, üniversiteler ile özel sektör arasında iş birliği ağının güçlendirilmesi açısından istişare toplantılarının çok önemli olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır; "Ticaretin yerel ve evrensel değerlere sahip, bölgesinde söz sahibi olacak kentimizi marka haline getirecek, yerelin sosyal, kültürel, ekonomik açıdan çok daha güçlü bir konuma gelmesine katkı sağlayacak temel unsur iş dünyasının girişimcileridir" dedi. 
 
MAKİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Ercan, Malatya'da dışarıdan gelen misafirler için turizm güzergahları oluşturulmasının şehrin tanıtılması için çok önemli olduğuna işaret ederken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özkan Kurum ise, kaysının Malatya'nın ekonomisi ve tanıtımı için çok önemli olduğunu bu çerçevede kayısının satışı ve muhafazası ile ilgili daha nezih ve daha modern sitelerin oluşturulmasını, aynı zamanda Malatya'ya ikinci bir Teknokent kurulmasının gündemde olduğunu, bunun takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Baysar; belediyenin yaptığı çalışmalarla şehrin çok güzelleştiğini, trafik probleminin ise herkesin sorunu olduğunu, sorunun çözümü için kamu, özel ve sivil otoritelerin ve vatandaşların üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger; 2012 yılında Malatya'nın da içerisinde olduğu bazı illere teşviklerin sona ereceğini, bununla birlikte işten çıkarmaların olabileceği endişesi taşıdıklarını belirterek siyasilerin bu konuyla ilgili girişimlerde bulunması gerektiğini söyledi.Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise; Malatya'nın son dönemlerde çehresinin değiştiğini modern bir şehre büründüğünü, sanayi sitesindeki hizmet grupları ile ilgilide yapılacak çalışmaların bu dönüşüme katkı sağlayacağını söyledi. MÜSİAD Başkanı Namık Şahin, istişarelere toplantılarının şehrin geleceğine büyük katkılar sağlayacağını Kent Konseyi öncülüğünde başlatılan bu toplantıların sürekli hale getirilmesi gerektiğini belirtirken; 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Remzi Yaşar, alt yapı yenileme çalışmalarında Malatya Belediyesinin çok başarılı olduğunu belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız