SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yoldan Çıkarmanın Temeli Olarak Kullanılmış"

0
Güncellendi - 2016-09-22 03:45:11
A- A+ PAYLAŞ

  • Vali Toprak, FETÖ/PDY'ye yakın gruba ait okulda yaptığı incelemelerle ilgili sosyal medyada bazı kişilerce yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyi'nin, İnönü Üniversitesi'nin de katkılarıyla düzenlediği Kent Kimliği Çalıştayı'nda konuşan Vali Mustafa Toprak, FETÖ/ PDY örgütü yanlılarına ait olan, adı Demokrasi Şehidi Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu olarak değiştirilen okul binasında yaptığı incelemeler ve sosyal medyada bazılarının buna ilişkin eleştirilerine değindi.

Vali, çalıştaydaki konuşmasının son bölümünde FETÖ örgütü tehlikesine de bir kez daha dikkat çekti ve şunları söyledi:

"Çalıştayın konusu olmayabilir ama tehlikenin boyutuna dikkat çekmek istiyorum. Biz 3 gün önce, Pazartesi günü burada, şehrimizde milletten aldıklarını millete geri döndürdük, alınan kanun hükmünde kararnamelerle birlikte buradaki bir FETÖ okul yapılanmasının bünyesinde bir imam hatip ortaokulu açıldı ve 15 Temmuzda hunharca şehit edilen Zekeriya Bitmez kardeşimizin ismini de o okula verdik.

Basın mensupları ile birlikte oraya gittik, orada incelemelerde bulunduk, orada bir okulun olması gerekiyor ama Demokrasi Şehidimizin ismini verdiğimiz okulu gezerken eğitimle öğretimle alakası olmayan yapılanma gördük.

Özel asansörle çıkılan okulun üst katlarındaki alanda kilitli bulunan odaları açtığımızda gördük ki her türlü slaytlarla, konferans bağlantılarıyla, mikrofon cihazlarıyla donatılmış, projeksiyon cihazları ve perdelerle donatılmış odalardan oluşuyor. Bu nedir, hiçbir okulla alakalı bir durum değil, Milli Eğitim'le alakalı bir durum değil, son derece lüks otel şeklinde düzenlenmiş odalar ve dediğimiz teknolojik bağlantı, alet ve edevatla donatılmış. Onların nezdinde orası Mescit diye ifade ediliyor. Basında çıkan haberler ve görüntüler üzerine de sosyal medyada “Vali mescide, camiye ayakkabılarıyla girmiş, seni yetiştiren büyüklerine yazıklar olsun” diye ama devlet büyüklerimize de küfür günah edecek şekilde ifadelerde bulunuyorlar işte mesele bu.

Böyle bir şeyin olması mümkün değil, oralar okul ve eğitim kurumları çocuklarımızın yetiştirilmesi için okul adı altında faaliyet gösterdiğini milletimize inandıran, milletimize güvendiren bir oluşum maalesef yukarı çıkıldığında ama baktığımızda her türlü ihanetin, olumsuzluğun insanları yolundan çıkarmanın, inancımızı istismar etmenin temeli olarak orası kullanılmış.

Onun için bu gibi durumlar karşısında da bir taraftan kentimizin kimliğini, medeniyetini, kadim değerlerini, inancımızı, tüm değerlerimizle birlikte yaşatacağız, yaşatmak adına bu güzel çalışmaları yapacağız. Diğer taraftan da ülkemizi karanlık noktalara götürmek isteyen, insanlarımızın inancını ve Allah'la olan bağlantısını istismar eden ve yanlış noktalara taşımak isteyenlere karşı dikkatli olacağız.

Bu görüşler içerisinde bahse konu okulumuzun kentimiz ve çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, tüm emeği geçenleri kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten- iha- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız