SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İstiyoruz ki Kayıt Dışılık Olmasın"

0
Güncellendi - 2017-06-16 17:50:03
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya Valisi Toprak, kentteki toptan kayısı satışı yapan işletmelerde incelemelerde bulundu.

Vali Mustafa Toprak, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Tahir Macit, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Boyraz, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ve ilgili daire müdürleri ile birlikte Büyük Şire Pazarı'nda incelemelerde bulundu.

Toprak ve beraberindekiler, iş yerlerini tek tek gezerek, daha önce belirlenen hijyen konusundaki talimatları yerine getiren yerlere teşekkür etti.

Kenttin dünyaya açılan penceresi kayısının isminin daha çok duyurulması gerektiğini ifade eden Toprak, Yeni Şire Pazarı olarak bilinen yerin isminin Malatya Kayısı Borsası olduğunu ve buna uygun tabela asılması talimatını verdi.

Kayısı satışı yapılan bir iş yerinde konuşan Vali Toprak, borsada bulunan üst katlardaki dükkanların camlarının boya ve perdelerle kapalı olduğunu, bunun artık olmaması gerektiğini vurguladı.

Ticaret borsasında 800'e yakın işletmenin bulunduğunu ve mutlaka site yönetiminin oluşması gerektiğine değinen Vali Toprak, şunları söyledi:

"Biz istiyoruz ki burada yeni alımlarla birlikte kayıt dışılık olmasın. Bunun dışında kaliteyi, hijyeni olumsuz kılan hiç bir şey de olmasın. Burası Malatya Kayısı Borsası olarak faaliyet göstersin. Kayısı borsası olarak oluşan bu yerde pekmez, üzüm, dut gibi işler olmasın. Nerede olması gerekiyorsa orada olsun."

Vali Toprak, pekmez, dut, üzüm gibi ürünlerin ise eski şire pazarı alanında satılabileceğini sözlerine ekledi.

Vali Toprak’a bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Macit,” Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Resmi Kontrol Görevlilerince Malatya Büyük Şire Pazarında 01 Ocak 2017 tarihi ile 14 Haziran 2017 tarihleri arasında toplamda 268 işletmeye denetim yapılmış olup, kurumumuza kayıtlı olmayan 209 işyerinin Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine (GGBS) kayıtları yapılmıştır.

Yapılan bu denetimlerde 88 işletmeye hem teknik ve hijyenik eksikliklerin düzeltilmesi için hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ait Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine (GGBS) kayıt yaptırmadıkları için süre verilmiştir. Verilen bu süre zarfında gerekli kayıt işlemlerini yapmayan 12 işletmeye ise İdari Yaptırım Kararı uygulanmıştır.” dedi.

Vergi Dairesi Başkanı Boyraz, kurulan denetim komisyonundan sonra şire pazarında 200 yeni vergi mükellefi yazdıklarını söyledi.

Borsa Başkan Özbey de, destek ve katkılarından dolayı Vali Toprak'a teşekkür ederek, "Burası 30 yıldır el vurulmayan bir yaraydı. Bu yarayı inşallah sizin üstün gayretiniz ile sonlandıracağız. İnanıyorum ki yeni kayısı sezonunda çok hijyenik bir şekilde kayısı borsası oluşacaktır" dedi.

Bülten- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • malatyalı (6 yıl önce)
    borsa başkanı Özbey:burası 30 yıldır el vurulmayan bir yaraydı .sayın valimizin üstün gayretleriyle inşallah çözeceğiz.30 yıllık yara! ,vali olmasa?
    0
    0
    Yanıtla