SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsveç ve İspanya'da Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:34:02
İsveç ve İspanya'da Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, keçi yetiştiriciliğinde suni tohumlamayı Malatya’da yaygınlaştırmak için İsveç ve İspanya’da 15 günlük bir eğitim alacaklarını söyledi.

Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özdemir, Veteriner Hekimler Odası’na üye veterinerler için düzenledikleri kurs hakkında bilgi vererek, bu kursun AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından ‘Hayat Boyu Öğrenme’ programları kapsamında düzenlendiğini kaydetti.

Özdemir, “Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Bulanık Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Elazığ Veteriner Hekimler Odası Muş Temsilciliği, Muş Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Battalgazi veteriner Hekimler Polikliniği ve Malatya Veteriner Hekimler Odası ortaklığı ile Koyun ve Keçi Yetiştiriciliğinde suni tohumlama ile ilgili alarak eğitim almak üzere bir proje yaptık. Bu Projemiz onaylandı. Bu kapsamda eğitim almak için 28 kişiden oluşan bir veteriner hekim grubu olarak İsviçre ve İspanya ülkelerine gideceğiz. Veteriner hekimler 15 günlük bir eğitime tabi tutulacaklar” dedi.

Keçi yetiştiriciliğinde suni tohumlamanın Türkiye’de yeni bir uygulama olduğunu belirten Özdemir, alına eğitimin ardından keçi yetiştiriciliğinde suni tohumlamayı yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Eğitim için yurt dışına gidecek olan veteriner hekimler için Veteriner Hekimler Odası’nda İngilizce kurs veriliyor. Kursun ardından veteriner hekimler 23 Kasım’dan itibaren eğitim için İsviçre’ye gidecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız