SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsveçli Ziyaretçiler

A- A+ PAYLAŞ

İsveç'ten Malatya'ya gelen bir grup, tarihi ve turistik yerleri gezerken, kız meslek lisesi de ziyaret edildi.

"Avrupa'da Demokratik Yaşam Koşulları" konusunda proje çalışmaları için Malatya'ya gelen 20 kişilik İsveçli grup, Kız Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek okul müdiresi Öznur Topbaş ile görüştü. Demokratikleşmeyle ilgili okul müdiresine soru yönelten İsveç heyeti lideri Lena Lago, öğrencilerin eğitimiyle ilgili bilgiler de aldı. Kız Meslek Lisesi Müdiresi Öznur Topbaş, Türkiye'nin son derece demokratik bir ülke olduğunu belirterek, eğitim hakkında da bilgi aktardı.

Malatya Gençlik Merkezi Müdürü ve proje koordinatörü Rahmi Durmuş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ülkemiz ve İsveç arasında ikili işbirliğini geliştirmek amacıyla uygulanan gençlik alanında işbirliği projesi kapsamında; 24-29 Nisan 2010 tarihleri arasında İsveç Basta (YES-Education) ve Tensta Comminity Center kuruluşları ile Uluslararası Gençlik Değişim ve Gençlik Merkezi Kulübü ile Gençlik Merkezinin ortaklığında "Avrupa'da Demokratik Yaşam Koşulları" konusunda proje çalışmaları
gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda ziyaretler gerçekleştirilip, tarihi ve kültürel yerler geziliyor" ifadelerini kullandı.

İsveç'ten gelen 20 kişilik grubun 28 Nisan'da Mardin Hasankeyf'e gezi düzenleyecekleri ve daha sonra tekrar Malatya'ya dönerek, 29 Nisan sabahı Malatya'dan ayrılacakları kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız