SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''İşverenler de Desteklemeli..''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'nde düzenlenen bilgisayar kursu sonunda başarılı olan 12 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

 

Düzenlenen sertifika törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun, İş-Kur Malatya Müdürü Yaşar Karataş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turan Özkan ve proje yöneticisi Bünyamin Akdemir ile kursiyerler katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, Türkiye nüfusunun yüzde 8'inin özürlü olduğunu belirtti. “Ülkelerin uygarlığı, özürlülere verdiği değerle ölçülüyor” diyen Daşöz, “Bu insanlar da diğer insanlar gibi. Sadece engelleriyle diğer insanlarla yarışıyorlar" diye konuştu.

 

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun da, Avrupa Birliği hibe projesi kapsamında her eve bir atölye projelerinin kabul edildiğini ve mart ayında çalışmaya başlayacaklarını kaydetti. Koyun, "Engelli arkadaşlar aldıkları eğitimle, balık tutmasını öğreniyorlar. Sertifika alan arkadaşların, işverenler tarafından desteklenip iş sahibi edilmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından kursu başarı ile tamamlayan 12 kursiyere sertifikaları verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız