SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İsyancılar Kaybediyor

A- A+ PAYLAŞ

Batı dünyası Libya üzerinde uçuşa yasak bölge oluşturmak için diplomatik çabalarını sürdürürken, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçler ülkenin batı ve doğusundaki isyancıları sıkıştırmaya başladı. Başkent Trablus'un batısındaki Zuvara kasabasını ele geçiren Kaddafi güçleri, dün de başkentin doğusundaki Brega ve Ecdebiye kentlerinde kontrolü ele geçirdi. Libya devlet televizyonu, ülkenin doğusundaki Ecdebiye kasabasının "isyancılardan tamamen temizlendiğini" ve bundan sonraki hedefin sonra muhaliflerin merkezi olan Bingazi olduğunu duyurdu. Zuvara'daki Kaddafi güçleriyle muhalifler arasındaki çatışmalarda onlarca kişinin öldüğü ve çatışmalarda 5 aracın yandığı belirtilirken Ecdebiye'nin düşmesi, isyanın merkezi konumundaki Bingazi'de büyük korkuya yol açtı.

BÜTÜN YOLLARI KESTİ
Muhalifler ise, Kaddafi'ye sadık kuvvetlerin, isyancıların kalesi Bingazi'ye bağlanan yolu kestiklerini bildirdi. Bingazi ve Tobruk yolu üzerindeki Ecdebiye'nin düşmesinin Kaddafi güçlerine 300 bin kişinin yaşadığı ülkenin ikinci büyük kenti Bingazi'yi kuşatma imkanı verececeğini hatırlatan Libya İnsan Hakları Birliği'nin Başkanı Süleyman Buşvugir, İsviçre'nin Cenevre kentinde dün yaptığı açıklamada, "Kaddafi'nin ağır silahlı askerleri, eğer Bingazi'ye saldırırlarsa gerçek bir katliam yaparlar" uyarısında bulundu. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Yardımcısı Kyung-wha Kang da Cenevre'de, Kaddafi güçlerinin sivillere karşı ölçüsüz ve büyük güç kullanmayı seçtiğini söyledi. Kaddafi ise, halkın kendi tarafına geçtiğini söyledi. İtalyan "Il Giornale" gazetesine konuşan Libya lideri, "isyancıların umudunun artık tükendiğini, bu davanın onlar için kaybedildiğini" belirtti. Kaddafi, "İsyancılar için iki seçenek var; teslim olmak ya da kaçmak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız