SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İşyeri Ruhsatını İlçe Verecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:52:18
İşyeri Ruhsatını İlçe Verecek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde, Büyükşehir statüsü kapsamında yeniden yapılanma ve yetki paylaşım süreci devam ederken, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat verme yetkisinin merkez ilçe belediyelerinde olduğu belirtildi. 

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, 1. sınıf gayrı sıhhi müesseseler haricindeki işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verme yetkisinin Belediye Kanunu’nun 15. Maddesi ve 9207 sayılı yönetmeliğine istinaden ilçe belediyelerinde olduğu kaydedildi. 1. sınıf gayrı sıhhi müessese iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı verme yetkisinin ise Büyükşehir Belediyesi’nde olduğu belirtildi.

Bu kapsamda; 1. sınıf gayrı sıhhi müessese açmak isteyen vatandaşlar ruhsat almak için Büyükşehir Belediyesi’ne, diğer işyerleri ruhsatı için ise bağlı bulundukları ilçe belediye başkanlıklarına müracaat edecekler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız