SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtalya Başbakanı İstifa Edecek

0
Güncellendi - 2019-08-20 23:46:45
İtalya Başbakanı İstifa Edecek
A- A+ PAYLAŞ

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini’nin koalisyona son verilmesi çağrısının ardından istifa edeceğini açıkladı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini’nin kendi çıkarlarını İtalya’nın önünde tuttuğunu söylemesinin ve koalisyona son verilmesi çağrısının ardından istifa edeceğini açıkladı. Conte, Salvini'nin geçtiğimiz hafta söylediği sözler üzerine bugün istifa edeceğini söylemişti.

İtalya'nın iktidardaki Lig Partisi'ne liderlik yapan Başbakan Yardımcısı Salvini, bu ayın başlarında koalisyonun artık mümkün olmadığını söyleyerek yeni seçim çağrısında bulunmuş daha sonra ise bugün Başbakan’a güvensizlik oyu vereceklerini ifade etmişti.

ORTAĞINI SUÇLADI

İstifa edeceğini duyuran İtalya Başbakanı Giuseppe Conte Senato'daki konuşmasında Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini'yi kendi partisinin çıkarları peşinde olmakla suçladı.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Senato'ya seslendiği konuşmasında Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı ve aynı zamanda Hükümet ortağı aşırı sağcı Lig Partisi (Lega) lideri Matteo Salvini'yi hedef gösterdi. İstifasını İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya sunacak olan Conte, Salvini'yi ‘kendi ve partisinin çıkarları peşinde koşmakla’ suçladı.

İtalya Cumhurbaşkanı’nı yaşanan krizden sonra parlamento içinden yeni bir hükümet kurulmasına ya da erken genel seçimlere gitmesine karar vereceğini vurgulayan Başbakan erken seçimin ülke için "ciddi riskler oluşturabileceğini " ifade etti.

İtalya ve Fransa arasında yapılması planlanan bir hızlı tren projesi hakkında İtalyan hükümetinin iki kanadının ters düşmesinin ardından İçişleri Bakanı Salvini, Başbakan Giuseppe Conte'ye hükümetin çoğunluğu kaybettiğini söylemişti. Salvini, “Artık tek seçenek sandığa gitmek” diyerek tatilde olan Senato'nun toplanarak güven oylamasına gidilmesini istemişti. Bu çağrı üzerine 13 Ağustos'ta toplanan İtalyan Senatosu Genel Kurulu, Salvini'nin 14 Ağustos'ta güvenoyu yoklaması yapılması talebini reddetmiş, Senato'nun 20 Ağustos tarihinde toplanılmasına karar vermişti.

İtalyan basınına göre, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın Parlamento içinden bir çözüm istemesi ve dağılan hükümetin populist ortağı Beş Yıldız Hareketi ile ana muhalefette bulunan Demokratik Parti arasında koalisyona kurulması en gerçekçi senarya olarak ortaya çıkıyor.

Roma, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız