SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtalya'da Parlamento Feshedildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:03:32
İtalya'da Parlamento Feshedildi
A- A+ PAYLAŞ

İtalya'da Başbakan Mario Monti'nin istifasını vermesinin ardından Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, parlamentonun alt ve üst kanatlarını feshettiğini açıkladı.

Teknokrat Başbakan Monti'nin istifa etmesinin ardından günü parlamentoda grubu bulunan siyasi partiler ve senato ve meclis başkanlarıyla istişareler yaparak geçiren Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, kameralar karşısına geçerek, parlamentonun üst kanadı 315 sandalyeli Cumhuriyet Senatosu ile alt kanadı 630 sandalyeli Temsilciler Meclisi'ni feshettiğini ve ülkede seçim kampanyası döneminin başladığını duyurdu.

Napolitano, eski başbakan Silvio Berlusconi liderliğindeki Özgürlükçü Halk Partisi'nin (PDL) 7 Aralık'ta yaptığı ''Monti hükümeti deneyimi bitmiştir'' sözlerini, buna karşılık Başbakan Monti'nin de kendilerine güven kalmadığı için istifaların kaçınılmaz hale geldiğine dair açıklamalarını hatırlatarak, ''Ben sadece dağılması beklenen parlamento için tamamlayıcı kararı imzaladım'' dedi.

87 yaşındaki Cumhurbaşkanı yaşanılan süreç sonrası Senato ve Temsilciler Meclisi'nin fesihinin tek yol olarak önlerinde kaldığını belirterek, ''Parlamento sisteminde çözüm için herhangi bir alan kalmamıştı'' ifadesini kullandı.

İtalya'nın 24 Şubat 2013 tarihin seçime gitmesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız