SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtalyan Siyasetçiler KKTC'li!..

A- A+ PAYLAŞ

AB politikalarını protesto için KKTC vatandaşlığına başvuran, biri vekil iki İtalyan siyasetçi yeni pasaport ve nüfus kağıtlarını KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı’nın elinden aldı.

KUZEY Kıbrıs’a uygulanan izolasyonları protesto etmek amacıyla KKTC vatandaşlığına başvuran Radikal Partili iki İtalyan siyasetçi, yeni kimliklerine kavuştular. Roma’da bulunan KKTC Dışişleri Bakanı Turgay Avcı İtalyan parlamenter Maurizio Turco ile Radikal Partili siyasetçi Marco Perduca’ya pasaport ve nüfus kağıtlarını teslim etti. Avcı, Meclis’te düzenlenen basın toplantısında, Maurizio Turco ile Marco Perduca’yı iki yanına aldı.

Avcı, televizyon, gazete ve ajansların da yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında yaptığı konuşmada, Radikal Parti’ye ve İtalya’ya Kıbrıs sorununun KKTC’ye yönelik haksızlıkların giderilerek adil biçimde çözümlenmesi için gösterdikleri çabalardan dolayı teşekkür etti.

AB’nin KKTC konusundaki taahhütlerini halen yerine getirmediğine ve çoğu kez Rum baskılarına boyun eğdiğine değinen Avcı, "700 bin nüfuslu Rum Kesimi’nin yarım milyarlık AB’yi tehdit etmesine izin vermeyin" dedi. Turco ve Perduca, KKTC vatandaşı olmak için yaptıkları başvurunun kabul edilmesinden dolayı Avcı’ya teşekkür etti.

ÖCALAN BENZETMESİ

Basın toplantısının soru bölümünde Yunanistan Devlet Televizyonu ERT muhabirinin yönelttiği bir soru, salonda gerilim yaşanmasına neden oldu.

ERT muhabiri, Radikal Parti’nin KKTC Dışişleri Bakanı Avcı’yı İtalya Meclisi çatısı altısında konuşturmasını, Yeniden Komünist Yapılanma Partisi’nin terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ı İtalya’ya getirmesine benzetti. Turco bu kıyaslamaya sert tepki gösterdi, "İki olayın hiç ilgisi yok" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız