SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtalyanca Tercüme Rötarı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Arslantepe Höyüğündeki en eski sarayın açık hava müzesine dönüştürülmesi için İtalya’nca hazırlanan projenin keşif bedelinin belirlenmesi için Türkçe’ye çevrilmesi bekleniyor.

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay'dan alınan bilgiye göre, yaklaşık 5 yıldan beri konuşulan ancak projesi geçtiğimiz ay Anıtlar Yüksek Kurulu'nca onaylanan Arslantepe Açık Hava Müzesi'nin ihaleye çıkartılabilmesi için gereken keşif bedelinin belirlenmesinin İtalyanca olan projeye takıldığı belirtildi.

Özbay, "Arslantepe Höyüğü'nde kazı yapan Roma Üniversitesi ekibini bekliyoruz. İtalyanca hazırlanan proje Türkçe’ye çevrilerek projenin keşif bedeli çıkartılacak" dedi.
Bu arada, Arslantepe Höyüğünde açık hava müzesi yapılacak olan kısmın, halen bilinen dünyanın en eski sarayı bölümünün açık hava müzesi yapılacağı belirtildi.

Arslantepe Höyüğünden, şuanda dünyanın bilinen en eski eseri niteliğinde gün yüzüne çıkartılmış olan çok sayıda tarihi eser bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız