SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtalyanlar Belgesel Çekecek

A- A+ PAYLAŞ

İtalyan Arekeologlar tarafından 1961 yılından bu yana kazı yapılan Arslantepe başta olmak üzere Malatya'nın tarihi ve kültür değerlerinin tanıtımı için İtalyan RAİ televizyonunun belgesel çekimi yapacağı bildirildi.

Valiliğin bu konudaki açıklaması şöyle:

"Aslantepe Açıkhava Müzesi başta olmak üzere ilimizin tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtımı amacıyla İtalyan Rai televizyonundan davet edilen bir ekip ilimizde belgesel çekimi yapacaktır.

M.Ö. 3.500’lü yıllara uzanan tarihi ile Anadolu’daki “ilk kent devleti” olma özelliğine sahip olan Aslantepe, Medeniyetin doğum ve gelişimine tarihsel olarak ışık tutan eşsiz bir değere sahiptir. Bu tarihsel ve arkeolojik önemi nedeniyle Aslantepe’nin uluslararası düzeyde tanıtımının yapılması ve ülkemizin turizm odaklarından biri olarak hak ettiği yeri alması gerekmektedir. Bu köklü geçmişi ve pek çok medeniyetin kültürel birikimini kendi kültürünün bir parçası olarak günümüze taşıyan ilimiz, zengin bir tarihi-kültürel birikime sahiptir.

İlimizin tarihi, doğal ve kültürel değerlerinin uluslararası düzeyde tanıtımı amacıyla Valiliğimizce sürdürülen faaliyetler kapsamında, İtalyan Rai televizyonundan bir ekip ilimize davet edilmiştir. Davetimizin kabul görmesi ile İtalyan Devlet Televizyonu Rai Educational için belgesel hazırlamak amacıyla oluşturulan ekip, 22-28 Mayıs 2011 tarihleri arasında ilimizde çekim yapacaktır. Belgesel çekimleri Aslantepe’nin Anadolu ve dünya tarihi için arz ettiği önemi, sürdürülen kazı çalışmaları, kazıda gün ışığına çıkarılan eserler ve Aslantepe Açıkhava Müzesi yapımı kapsamında yapılan düzenlemeler başta olmak üzere ilimizin diğer önde gelen tarihi, turistik ve kültürel değerlerini konu alacaktır.

Avrupa başta olmak üzere uluslararası düzeyde yayın yapan kanal tarafından yayımlanacak bu belgesel, ilimizin ve sahip olduğu değerlerin tanıtımında önemli ve nitelikli bir vasıta olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız