SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiye de Giremeyince!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da korku ve paniğe neden olan yangın, köye 500 metre kala kontrol altına alınarak söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre yangın, Akçadağ ilçesine bağlı Ören kasabasının Hisardere köyü ile Kömbekavak köyü arasındaki alanda çıktı. Akçadağ Kaymakamlığı, yangın yan yana duran yüzlerce kayısı bahçesinin bulunduğu alan ile Kömbekavak köyünü tehdit eder duruma gelince Malatya Valiliği'nden yardım istedi. İtfaiye araçların arazinin yapısından dolayı yaklaşamadığı yangını traktörlerle taşınan suya hortum takan jandarma görevlileri söndürmeye çalıştı. Otlak alanında büyüyerek yayılan yangına olay yerine gelen sivil savunma ekipleri müdahale etti. Yangın, kayısı bahçelerine daha fazla yayılmadan ve Kömbekavak köyüne 500 metre kalan kontrol altına alınınca herkes rahat bir nefes aldı.

4 saat süren çabalar sonucu kontrol altına alınıp söndürülebilen yangının, arazideki cam kırıklarının, güneş ışınlarına büyüteç etkisi yapıp otları tutuşturmasıyla başladığı, 10 dönüm anız tarlası ile 180 adet ağacın yandığı bildirildi.

DİĞER YANGINLAR..
Öte yandan 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde de 44 yaşındaki A.E.’ye ait iplik fabrikasının pamuk deposunda elektrik kablosunun kısa devre yapması ve elyafı tutuşturması sonucu çıkan yangında; 20 ton elyaf, 100 ton pamuk, boyamada kullanılan 30 ton sodanın yanarak zarar gördüğü, maddi hasarın 200 bin YTL olduğu belirtildi.

Arapgir ilçesi Kılıçlı Köyü Begilli mevkiinde de M.A.K. ve A.K. adlı şahıslara ait 30 dönümlük anız haldeki tarlada, trafodan çıkan kıvılcımlar yüzünden yangın çıktığı, anızın tamamen yandığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız