SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiye Riskli Bölgeleri Belirleyecek

0
Güncellendi - 2016-01-17 18:13:44
İtfaiye Riskli Bölgeleri Belirleyecek
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir İtfaiyesi'nin geçtiğimiz yıl, 2 bin 764'ü yangın olmak üzere 3 bin 493 olaya müdahale ettiği açıklandı.

İtfaiye'nin çalışmalarına ilişkin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Gerek araç, gereç ve teçhizat gerekse nitelikli personel olarak bölgenin en güçlü itfaiye teşkilatlarından birisine sahip olan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, darda kalan vatandaşların yardımına koşuyor.

Asli görevi yangınlara müdahale olan İtfaiye ekipleri, 2015 yılında başta yangınlar olmak üzere, trafik kazasından boğulmalara kadar toplam 3493 olaya müdahale etti.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 2015 yılında 2764’ü yangın olmak üzere toplam 3493 olaya müdahale etti.

2764 yangının 2450’si otlak ve çalılıklarda çıkarken, 218’i evlerde, 96’sı ise işyerlerinde çıktı. Müdahale edilen 729 olay ise araç kazası, su baskını ve boğulma gibi nedenlerden meydana geldi.

b269e391-bb94-43d4-a1fc-53c83fb0f0a5Büyükşehir Belediyesi’nin müdahale ettiği 2015 yılındaki olaylarda 1’i yangın, 8’i boğulma ve 18’i de trafik kazalarında olmak üzere toplam 27 kişi hayatını kaybetti. 100 kişinin de yaralandığı olaylarda maddi kaybın ise 3.9 milyon lira olduğu tahmin ediliyor.

Büyükşehir itfaiyesi bir taraftan olaylara müdahale ederken, bir taraftan da insanları bilinçlendirerek olası olaylarda can ve mal kaybını en aza indirebilmek amacıyla vatandaşlara yönelik görsel ve tatbiki eğitimler de verdi. 1 yıl boyunca 863 kurum, kuruluş ve işyerlerinin denetleme ve ruhsatlandırılmasını yapan, 120 müracaatı da yangın tedbirleri açısından kontrol eden İtfaiye Daire Başkanlığı; resmi kurumlarda 2 bin, okullarda 16 bin, özel işyerlerinde 6 bin, ilçelerde de 1500 olmak üzere toplamda 25 binin üzerinde kişilere görsel ve tatbiki eğitim verdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2015 yılı içerisinde teşkilat ve tesis olarak da önemli mesafeler katetti. Başta Malatya merkez ilçeler olmak üzere kırsal ilçeler ile bu ilçelere uzak 3 mahalle istasyonu ile birlikte 228 personel ve 53 araç ile Malatya geneline hizmet veren Büyükşehir İtfaiyesi, son 1 yıl içerisinde 50 bölgeye sahra vanası, şehir merkezine de 9 adet yangın hidrant vanası monte etti.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından ortak yürütülen bir çalışma ile bugüne kadar Malatya'da çıkmış olan yangınların yerleri ve çeşitleri Kent Bilgi Sistemi üzerinden haritalaştırılarak, yangın açısından riskli bölgeler tespit edilecek. Riskli bölgelerin tespitinden sonra da İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından bu bölgelerde önleyici yangın tedbirleri ile ilgili eğitimlere ağırlık verileceği bildirildi."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız