SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiye Yeşiltepe'ye Gidecek

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, en yüksek 32 metrelik merdivenleri bulunduğunu belirterek, "Daha yüksek bir merdivenli araç talebini de önümüzdeki yılın bütçesinde talep edeceğiz" dedi.
 
İtfaiye Haftası nedeniyle itfaiye binasında basın açıklaması yapan İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, "Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak bu yılki etkinliklerimiz çerçevesinde, özellikle eğitime önem vermekteyiz. Kendi personelimizin eğitimlerinin yanı sıra, önleyici itfaiyecilik düşüncesiyle halkımızın yangınlar konusunda bilgilendirilmesi amacıyla 1 adet evimizde yangın tehlikelerini anlatan kitapçık, bu tehlikelerin evimizde var olup olmadığını sorgulayan bir de el broşürü bastırılarak evlerimizdeki yangın riskini en aza indirmeyi ve halkımızın bilgilerini tazelemeyi hedef aldık. Toplamda 16 adet itfaiye aracı ve 126 personel ile Malatya halkına hizmet veren müdürlüğümüz 2011 yılı sonuna kadar 2 adet araç daha alarak araç filosunu genişletme çalışmalarının sonuna gelinmiştir. Ayrıca bu 16 aracın 4 tanesi merdivenli olup en yükseği 32 metreliktir. Bu da yaklaşık 10-11 katlı bir binaya müdahalemizi sağlamaktadır. Türkiye yangından korunma yönetmeliğinin 7. maddesinin 11. fıkrası (kamu yapılarında binada ki en üst amir, kat mülkiyeti tesis etmiş yapılarda yöneticiler ve site yöneticileri ve diğer binalarda ise bina malikleri her türlü yangın tedbirini almakla sorumludur) gereği ve 48. madde bina kullanım sınıflarına göre özel düzenlemeler 30.50 metreden yüksek binalar ve 51. 50 metreden yüksek binalar kendi yangın güvenlik önlemlerini kendileri alır. Demesine rağmen müdürlüğümüz daha yüksek bir merdivenli araç talebini de önümüzdeki yılın bütçesinde talep edecektir" ifadelerini kullandı.
 
"YENİ BİNAMIZ YEŞİLTEPE'DE OLACAK"
Yeni merkez itfaiye müdürlüğü binası için proje ve yer tespiti çalışmaları sonlandırıldığını, Yeşiltepe Kamyoncular Garajı mevkiine muhtemelen yeni itfaiye binası yapılacağını söyleyen Acar, "Yılda ortalama 1000'e yakın olaya müdahale etmekteyiz ve önleyici itfaiyecilik olarak ta eğitim ve ruhsatlandırma çalışmalarımız da devam etmektedir" şeklinde açıklamasını tamamladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız