SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İtfaiye Yetersiz Kalıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:49:36
A- A+ PAYLAŞ

Doğal yaşam, yaban hayvanları ve bitki örtüsü nedeniyle SİT alanı yapılması gündemde olan Hekimhan'ın Ballıkaya Mahallesi'nde (köyünde) meydana gelen yangın meyve bahçeleri ile meşelik alanlara zarar verdi. Bölgede incelemelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, büyükşehir belediyesinin acilen itfaiyeye arazi tipi yangın söndürme aracı takviyesinde bulunması gerektiğini söyledi.

Yangın, Hekimhan ilçesine bağlı Ballıkaya (Mezirme) ile Başkavak Mahallesi arasında gerçekleşti. Meşelik alanda elektrik tellerinin birbirine değmesiyle meydana gelen kıvılcımlardan çıktığı sanılan yangın kısa sürede büyüyerek bölgedeki meyve ağaçlarını bulunduğu bahçeler ile meşelik alanlara zarar verdi. Köy mezarlığı da yangından etkilendi. Büyükşehir Belediyesi ve Orman İşletmesi itfaiye ekipleri ile jandarma ve bölge halkı yangına müdahale etti. Öğle saatlerinde başlayan yangın akşama doğru söndürülebildi.

AĞBABA YANGIN YERİNDE..

Yangın bölgesine giderek incelemelerde bulunan Ağbaba, “Malatya’nın saatlerce süren yangına müdahale edecek, arazi araçları,yangın söndürme helikopteri yok.Adı büyük, ama kendi henüz büyümemiş bir kent Malatya.Bu yangından herkes ders çıkarmalı” dedi.

Yangını haber aldıktan sonra Kuluncak programına son verip CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Ballıkaya’ya giden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi, yangında zarar gören mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

BU MU BÜYÜK TÜRKİYE?

Malatya’da özellikle dağlık ve ormanlık bölgelerde meydana gelen yangınlara müdahale konusunda sıkıntı yaşandığını kaydeden Ağbaba, “Defalarca dile getirmemize rağmen Malatya’da arazi tipi yangın söndürme araçlarının sayısı yeterli değil.Kırsal bölgelerde meydana gelen yangınlar ciğerlerimizi yakıyor. Sıkıntı sadece itfaiye araçlarında değil,  Malatya gibi büyükşehir olmuş,binlerce dekar ormanlık alana sahip bir kentte yangın söndürme helikopteri yok. En yakın helikopterin Adana-Mersin bölgesinde olduğu belirtiliyor.Oradan helikopter gelene kadar zaten iş işten geçmiş olacak.Büyük Türkiye denilen şey, şehirlerinin can damarları olan ormanları yanarken müdahale edemeyen Türkiye olsa gerek” dedi.

ZARAR KARŞILANMALI

Ağbaba, bölgede çok büyük bir facia yaşandığını belirterek “Tek sevindirici taraf herhangi bir can kaybının yaşanmaması. Üreticilerin büyük emeklerle büyüttükleri meyve ağaçları kül olmuş. Yetkililerin en kısa sürede zarar tespiti yaparak, mahalle sakinlerinin zararlarını karşılamasını bekliyoruz. Ayrıca, bu yangın Malatya’ya bir ders olmalı. Derhal bu tür yangınlar için eksiklikler giderilmelidir” ifadelerini kullandı. 

Bu arada, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri Hekimhan ilçesindeki Ballıkaya ve çevresinin SİT kapsamına alınması için 1 hafta önce  teknik inceleme yapmışlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız