SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiyeciler İçin Kurban Kesildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:30:34
İtfaiyeciler İçin Kurban Kesildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da suda boğulan 4 çocuğun cesedini sudan çıkartmak için olay yerine giderken araçları kaza yapan ve 3 arkadaşları hastaneye kaldırılırken, kendileri de başka bir araçla yola devam ederek kurtarma çalışmalarına katılan 3 itfaiyeci ile diğer yaralı itfaiyeciler için kurban kesildi.

Boğulma ihbarı üzerine büyükşehir belediyesi arama kurtarma ekibini taşıyan 44 AV 110 plakalı araç, Eski Malatya Kavşağı’nda 35 DAG 63 plakalı otomobille çarpıştı ve yan yattı. Kazada, kurtarma çalışmalarına gitmekte olan dalgıç ekibinden Bünyamin Geleri, Tevabil Çetin ve Mustafa Erdemir yaralanması sonucunda Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hafif yaralanan 3 dalgıç ise AFAD ekibi ile birlikte olay yerine gitti ve kısa sürede 4 cesedi sudan çıkarttı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nde geleneksel hale getirilen sabah nöbet devir-teslim töreni dua yapılarak teslim edildi. Nöbet devir-teslimine katılan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar, “Vefat eden 4 çocuk kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. 4 tane boğulma ihbarı aldık ve arkadaşlarımız boğulma vakasına giderken bir kaza yaptılar ve araçtaki 3 arkadaşımız yaralandı, fakat 3 dalgıç arkadaşımızda görevlerine devam ederek, 4 tane acılı ailenin acılarını dindirmek için gidip barajda dalışa devam ettiler ve cesetleri çıkarttılar. Ben özellikle yaralanan arkadaşlara çok geçmiş olsun diyorum ve elim kazayı geçirdikten sonra o travmadan sonra ekmeğini helal etmek, ekmeğini yediğimiz Malatya insanına gerçekten hizmet etme şuuru ile kazadan sonra görevine devam ederek, olay yerine giderek vazifelerine devam eden arkadaşlarıma da gerçekten teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir ekiple çalışmaktan dolayı da çok mutluyum. İtfaiyeci olarak görevimiz bu. Herkesin kaçtığı yere bizim girmemiz gerekiyor, herkesin terk etmek zorunda kaldığı mekanlara bizim içine girip müdahale etmemiz gerekiyor. Biz hayatımızı, başkalarının hayatını kurtarmak için gerçekten feda etmemiz gereken bir mesleği yapıyoruz. Bu bizim için bir aşktır” diye konuştu.

İtfaiye de kurban kesimi dualar eşliğinde yapılırken, Acar, kazaya karışan itfaiyecilerin alnına kan sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız