SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiyecilere Eğitim Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:13:46
İtfaiyecilere Eğitim Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, itfaiye çalışanlarına doğalgaz yangınları ve zehirlenmelerine karşı yapılması gerekenler başlıklı hizmet içi eğitim seminerleri veriyor. 

Aksa Malatyagaz yetkilileri tarafından verilen eğitim seminerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında görevli bütün itfaiye personeli katıldı. 

Doğalgaz yangınlarına karşı alınması gereken önlemler ile yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatyagaz yetkilisi Atilla Durmaz, büyük doğalgaz yangınlarının izinsiz ve bilinçsiz yapılan kazılardan kaynaklandığını söyledi.

Doğalgazın kullanıldığı yerlerde sistemlerin her yıl periyodik olarak bakımlarının yapılmasının çok önemli olduğunu belirten Durmaz, “Doğalgaz yangınlarının söndürülmesinde ilk olarak can güvenliğini sağlamalıyız. İlk ve tek amaç bu olmalı. Devamında da müdahale ederek, mal güvenliğini sağlamalıyız” dedi. 

İtfaiye Teşkilatına belli periyotlarla eğitim seminerleri verdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar ise 6 aylık periyotlar halinde bu seminerleri düzenlediklerini söyledi.

Seminerlerde elde edilen bilgileri taze tutmaya çalıştıklarını belirten Acar, doğalgazın bilinçli kullanılması halinde insan hayatını kolaylaştırarak, konfor sağladığını; bilinçsiz kullanılması halinde ise can ve mal kaybına neden olabilecek seviyede bir enerji olduğunu kaydetti. Acar, İtfaiye teşkilatı olarak her zaman yangın ve zehirlenmelere karşı hazır olduklarını, vatandaşların bu tür acil durumlarda 7 gün 24 saat 110 numaralı ücretsiz telefon hattından kendilerine ulaşabileceklerini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız