SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiyecilere Uygulamalı Eğitim

A- A+ PAYLAŞ

 İtfaiye Müdürlüğü personeline yönelik olarak yapılan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden uzmanların da konuşmacı olarak katıldığı eğitim programı başladı.

3 gün sürecek olan hizmet içi eğitim semineri uygulamalı olarak gerçekleşiyor.

 Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri Nihat Aslan ile Selim Palabıyık, yangın bilgisi, yangınların sınıflandırılması, yangın önleyici tedbirler, ruhsat ve kurtarma faaliyetleri konularında bilgiler aktardı. Seminerle ilgili olarak Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, şöyle konuştu;

"Bilgilerimizi her zaman tazelemek, kendimizi yetiştirip Malatyalı hemşerilerimizin can ve mal güvenliğini koruma noktasında en üst düzeyde görev yapabilmek için eğitimlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. İnsan Kaynakları Müdürlüğümüz vasıtasıyla bugün 3 günlük bir eğitim tertip ettik. Ankara İtfaiyesi Daire Başkanlığından 2 çok değerli eğitimci arkadaşımız aramızdalar. Uzman arkadaşlar, bilgi ve tecrübelerini bizlere aktaracaklar. Belki bildiğimiz şeyler olabilir ama bildiklerimizi tazelemek ve varsa bilmediklerimizi öğrenmek için bu eğitimlerimizi inşallah sürekli devam ettireceğiz.”

 Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri Nihat Aslan ise yaptığı konuşmada, “Uygulama aşamasında ekipman, malzeme, olay yerindeki müdahale ile ilgili, olay yerinde alınması gereken önlem tedbirleri ile ilgili yine eğitim aşamasında bunları uygulamalı olarak yapacağız. 3 günlük eğitimimizi bu şekilde tamamlayacağız” bilgisini verdi.

İtfaiye personeline kaza yerinde yapılması gerekenler de anlatıldı. Eğitim amiri Nihat Aslan, kaza yerinde ilk olarak itfaiyecilerin kendi can güvenliğini sağlamaları ve emniyet şeridini çekmelerinden başlayarak, itfaiyecilerin neleri yapması gerektiğini aktardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız