SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiyecilere Yoğun Eğitim

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:04:28
İtfaiyecilere Yoğun Eğitim
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir statüsü ile birlikte tüm il sınırlarından sorumlu olan Malatya Büyükşehir Belediyesi, yangınların önlenmesi ve yangın güvenliği ile ilgili eğitim çalışmaları yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Eğitim Birimi, başta itfaiye personeli olmak üzere; merkez, ilçe ve kırsalda muhtar, imam ve vatandaşlara ‘Yangın Güvenliği ve Önleme Eğitimi’ çalışmaları veriyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Yangın Güvenliği ve Önleme Eğitim çalışmaları için İlçe Kaymakamlıklarıyla ortak hareket ediyor. 

Eğitim çalışmalarına ilk olarak Kale ilçesinde başlayan Büyükşehir İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Kaymakamlık ortak işbirliğiyle muhtarlar ile imamlara yönelik Yangın Güvenliği ve Önleme Eğitimi verildi. 

Eğitim kapsamında; temel yangın bilgi, ikametgah yangınları, örtü yangınları, bahçe ve orman yangınlarına müdahale teknikleri, itfaiye ile ortak çalışma teknikleri, doğru ihbar verme konu başlıkları anlatılıyor.

Eğitim çalışmalarıyla vatandaşların tümüne ulaşılması hedeflenen eğitim çalışmaları sayesinde yangınların en aza indirilmesi hedeflenirken, eğitimler; İtfaiye Dairesi Başkanı Hanifi Acar’ın yanı sıra Şube Müdürü, Eğitim Amiri ve Dalış Tim Amiri tarafından veriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, itfaiye personeline de hizmet içi eğitimleri veriyor.  İlçe ve kırsalda oluşturulan itfaiye birimlerinde görevlendirilen personeller sıkı bir eğitimden geçiriliyor. Pratik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitimin de verildiği itfaiye personeli, tam yeterlilik kazandıktan sonra görev yerlerine gönderiliyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız