SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiyeden Bin 474 Müdahale

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:30:27
İtfaiyeden Bin 474 Müdahale
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 2014 yılı içerisinde bin 205 yangın, 160 trafik kazası, 30 teknik kurtarma ile 26 Ormanlık, maki ve fidanlık yangını ile 47 su baskını ve 6 boğulma vakasına müdahale etti. 

Yangınların meydana geldiği alanlara kısa bir süre içerisinde ulaşarak müdahale eden Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2014 yılı içerisinde 1205 yangına müdahale etti. Şehir merkezinde ve ilçelerde meydana gelen yangınlara kısa sürede müdahale eden İtfaiye Daire Başkanlığının etkin ve hızlı müdahalesi sonucunda yangınlarda herhangi bir can kaybı yaşanmadı. İtfaiye ekipleri ayrıca yıl içerisinde orman, maki ve fidanlık gibi alanlarda çıkan 26 yangına da müdahale etti.

TRAFİK KAZALARINA ANINDA MÜDAHALE

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yangın dışında trafik kazalarında da vatandaşın yardımına koştu. 2014 yılı içerisinde 25 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 160 trafik kazası ile 30 kurtarma olayına müdahale edilerek, yaralılar ve hayatını kaybedenler araçlardan çıkarıldı.

İtfaiye ekipleri ayrıca 6 boğulma vakasına müdahale ederken, hayatını kaybeden 9 vatandaşın cenazeleri sudan çıkarıldı.

VATANDAŞLARIN İHBARLARI DİKKATE ALINIYOR

110 ihbar hattına gelen talepleri en ince ayrıntısına kadar değerlendiren İtfaiye ekipleri, gelen ihbarlara anında müdahale ediyor. Yangın, Kaza ve su baskınlarının yanında anahtarlarını unutup dışarıda kalan 570 kişi itfaiye’yi arayarak kapılarını açtırdı.

Ayrıca İtfaiye ekipleri yıl içerisinde yapılan müracaatlar neticesinde Kamu Kurum ve Kuruluşları ile vatandaşlara ait işyeri ve meskenler olmak üzere toplam 84 baca temizliği gerçekleştirdi.

HİZMETİÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından; kendi canlarını hiçe sayarak, yangın, kaza, boğulma gibi olaylara anında müdahale eden itfaiye personeline yönelik hizmetiçi eğitim çalışmalarına büyük önem veriliyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı Yönetmeliği kapsamda, çeşitli alanlarda eğitim programları düzenlenerek personellere günün şartlarına göre eğitim verilmekte.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız