SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiye'den Okullarda Boğulmama Eğitimi

0
Güncellendi - 2016-05-25 02:39:57
İtfaiye'den Okullarda Boğulmama Eğitimi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliği işbirliği ile yürütülen ‘Boğulmama Bilinci ve Su Dünyası’ projesi kapsamında, vatandaşların bilgilendirilmesi amacıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından eğitim seminerleri verilmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, özellikle son yıllarda yaz aylarında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği, buna bağlı olarak da akarsu, göl, gölet ve barajlarda boğulma vakalarında ciddi artışlar olduğu belirtildi.

Yaz aylarında boğulma vakalarındaki artış nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla öğrencilere yönelik eğitim seminerleri veriliyor.

Düzenlenen eğitim seminerleri doğrultusunda bugüne kadar; Doğanşehir Anadolu lisesi, Sürgü Lisesi, Polat Lisesi, Akçadağ Fatih Fen Lisesi, Kale İzollu Lisesi, Yazıhan Anadolu Lisesi, İbn-i Sina Anadolu ve Mesleki Teknik Lisesi öğretmen ve öğrencilerine yönelik eğitimler verildi.

Eğitimler sırasında İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli tarafından; baraj, gölet ve akarsulara girilmemesi girilmesi durumunda ise nelere dikkat etmeleri gerektiği ve boğulan kişiler karşısında ne yapmaları gerektiği konularında bilgiler aktarıldı.

Proje kapsamında boğulma vakalarında risk bölgeleri olarak belirlenen akarsu, göl, gölet ve barajlara yakın okullarda İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Amirliğine bağlı eğitmenler tarafından eğitim seminerlerine devam edileceği belirtilerek, eğitimler sırasında;

  • Nerelerde yüzmeli, nerelerde yüzmemeliyiz?
  • Yüzerken nelere dikkat etmeliyiz?
  • Boğulan kişiye nasıl müdahale edilir?
  • Boğulmalarda ilk yardım nasıl yapılır? gibi konularda bilgiler verildiği ifade edildi.

Bülten

c9

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MEHMET SOYLU (7 yıl önce)
    BAHİTTİN BEYİN DAHA ÖNCEKİ EĞİTİMLERİNE KATILDIM İNSANLAR İÇİN ÇOK YARARLI BİR EĞİTİME İMZA ATTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM SAYGILARIMI SUNUYORUM
    0
    0
    Yanıtla