SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İtfaiyemiz Dinamik ve Başarılı"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından olası bir deprem ile ilgili hazırlıklar konusunda Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a brifing verildi. 
 
İtfaiye Müdürlüğü toplantı salonunda verilen brifinge Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanısıra Başkan Yardımcıları Ertan Mumcu, Alican Bozkurt ve Abuzer Kabakaş  ile bazı daire müdürleri ve itfaiye personeli katıldı. 
 
İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, sunum eşliğinde verdiği brifing sırasında Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. 
 
 Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise belediyelerin önemli görevlerinden birinin de afetlere karşı önceden hazırlıklı olması gerektiğini belirterek, “İtfaiye Müdürlüğümüz sahip olduğu donanımla bugüne kadar afetler karşısında yapmış olduğu müdahalelerle dinamik bir yapıda olduğunu gösterdi. İtfaiye Müdürlüğümüz deneyimli, eğitimli personeliyle, modern ve son teknolojiye sahip araç ve gereçleriyle bugüne kadar müdahale ettiği afetler ve yangınlarda başarılı olduğunu ortaya koymuştur” dedi. 
 
Brifing sırasında olası bir afet sonrasında yapılacak müdahalelerle ilgili olarak daha başka neler yapabilecekleri konusunda fikir teatisinde bulunduklarını ifade eden Başkan Çakır, “Geçtiğimiz günlerde Van’da yaşadığımız depremde, arkadaşlarımız depreme hızlı bir şekilde intikal ettiler. Orada önemli çalışmalar yaptılar. Van depremi sırasında Malatya Belediyesi olarak müdahale sırasında daha başka nelerin gerekli olduğunu belirledik. Mesela çok donanımlı bir konteynerin oluşturulması gerekiyor. Afetlere müdahale eden yardım ekibinin kalabileceği, dinlenebileceği, bir tır dorsesi oluşturacağız. Yine eksikliklerimizden jeneratör, röntgen cihazları, dinleme cihazları gibi gerekli malzemelerin alımını da 2012 yılında gerçekleştirerek bu eksikliklerimizi gidereceğiz” dedi. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız