SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İtfaiyemiz Oldukça Başarılı'

A- A+ PAYLAŞ

İtfaiye Haftası nedeniyle, itfaiye yöneticileri ve mensuplarından oluşan bir heyet nezaket ziyaretlerinde bulundu. Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, "İtfaiye teşkilatımız hızlı, dinamik, olaylara anında müdahale eden bir yapıda, biz bu yapıyı güçlendirmeye devam edeceğiz"dedi.

Ziyaretlere ilişkin Belediye Basın bülteni şöyle:

"İtfaiye Haftası nedeniyle, İtfaiye Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, beraberinde İtfaiye Müdürü Hanifi Acar ve itfaiyecilerle birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti.

27 Eylül Pazartesi günü gerçekleşen ziyarette konuşan İtfaiye Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, can siparane bir şekilde görev yapan itfaiyecilerin haftasını kutladı.

İtfaiye Müdürü Hanifi Acar da yaptığı konuşmada hafta münasebetiyle çeşitli etkinlikler ve tatbikatlar organize ettiklerini, özellikle okullara yönelik eğitim çalışmalarının yıl boyu süreceğini söyledi.

Bütün itfaiye teşkilatının haftasını kutlayan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, İtfaiye teşkilatının olaylara anında müdahale edebilmesi için eksikliklerini giderdiklerini, araç parkını da güçlendirdiklerini söyledi.

Başkanı Çakır, “İtfaiye Teşkilatımızı daha dinamik hale getirdik. İtfaiyeci sadece yangınlara müdahale etmekle kalmıyor. Sel felaketleri, deprem, trafik kazalarında da halkımızın daima yardımına koşuyor. İtfaiyeciler kendi canı pahasına vatandaşımızın yardımına koşuyor. Vatandaşımızın canını, malını nasıl koruyabiliriz diye gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışıyor. Malatya İtfaiye Teşkilatımız oldukça başarılı. İtfaiye teşkilatımız hızlı, dinamik, olaylara anında müdahale eden bir yapıda, biz bu yapıyı güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Ziyarette, Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, itfaiye teşkilatına vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür plaketi ile bir buket çiçek hediye etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Başkan Yardımcısı Alican Bozukrt’a İtfaiye çalışanları adına plaket takdim etti.

VALİLİK ZİYARETİ
Malatya Belediyesi İtfaiye teşkilatı Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın haricinde Valilik ile Emniyet Müdürlüğü’ne de ziyaretler gerçekleştirdi. Vali Vekili Bilal Bozdemir’i ziyaret eden İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, İtfaiye Haftası nedeniyle bir takım etkinlikler düzenlediklerini belirterek, “İtfaiye Teşkilatımızın çok önemli sorumlulukları var. Bu sorumlulukları yerine getirebilmek adına itfaiye teşkilatımız eğitim çalışmalarına sürekli devam ediyor. İnsanlarımızın yangın, doğal afet, sel baskını gibi felaketlerde neler yapılabilmesi gerektiği hakkında okullarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yapıyoruz. Yine itfaiye haftamız içinde çeşitli tatbikatlarımız olacak” dedi.

İtfaiye Teşkilatına mensup insanların her görevde canlarının tehlikeyle karşı karşıya olduğunu belirten Vali Vekili Bilal Bozdemir ise, “İtfaiyecilik mesleği çok tehlikeli bir meslek, ama bir o kadar da güzel bir meslek. Bir insanın canını, malını kurtarmak kadar keyif veren başka bir meslek olabilir mi? Bütün İtfaiye Teşkilatının haftasını kutluyorum. Tabi bu haftalar çok önemli. çünkü bu gibi haftalarda teşkilatın sorunları öne çıkar ve çözüm yolları aranır” dedi.

EMNİYET ZİYARETİ
İtfaiye Müdürü Hanifi Acar ve beraberindekiler, Valilikten sonra Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’yı da ziyaret ettiler.

İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, düzenlenen etkinlikler ile ilgili Emniyet Müdürü Kahya’ya bilgiler verirken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise İtfaiye Teşkilatıyla, Emniyet Müdürlüğünün ortak amaçlarının insanın canını ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu belirterek, “İtfaiye Teşkilatımızın Haftasını kutluyorum” dedi.

Ziyaretler sırasında İtfaiye Müdürü Hanifi Acar; Vali Vekili Bilal Bozdemir ile Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’ya bir buket çiçek verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız