SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiyeye Malzeme Desteği

0
Güncellendi - 2016-07-07 01:41:50
İtfaiyeye Malzeme Desteği
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yılın her günü cansiperane çalışan itfaiye erleri için yeni oksijen tüpü, itfaiye hortumu, el feneri, navigasyon gibi yangın söndürme araçları aldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından daha etkin çalışmak için alınan malzemeler itfaiye ekiplerinin kullanımına verildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, “Başkanlık olarak geçtiğimiz yıl çok yoğun bir yangın olayı yaşadık. Geçen yıl yaklaşık 3 bin 640 yangın vakasına müdahale ettik. 2016 yılında da yaşadığımız yoğunluk gibi muhtemel bir yoğunluk için hazırlıklarını yapıyoruz. Tecrübelerimizi de katarak bu yıl inşallah yaz aylarına daha hazır giriyoruz. Personelin eğitimlerini verdirdik. 6 ayrı konuda personelimizi eğitimden geçirdik. Araç bakımlarımızı tamamladık. Araç filomuzu güçlendirdik. Bütün bunlarla birlikte küçük gibi görünen ancak itfaiye ve yangına müdahale noktasında çok önemli olan bazı eksikliklerimizi de tamamen giderdik. Bu çerçevede 4 ayrı gaz kaçağını ölçebilecek dedektör aldık. Bu cihaz işimizi çok kolaylaştıracak. Ayrıca adres bulma konusundaki sıkıntıları en aza indirmek için araçlara navigasyon sistemi taktırıyoruz. UKOME ile ortak çalışıyoruz. Yangın vakası olduğunda kapalı yolları falan anında öğrenerek ona göre en uygun rotadan olay mahalline ulaşacağız. Ayrıca kasklara takılan aydınlatma cihazı da aldık. Isıya dayanıklı fenerler. En önemlisi de temiz hava solunum cihazı aldık. Teknoloji olarak en gelişmiş araçları itfaiye erlerimizin kullanımına sunduk. Su hortumlarını da yeniledik. Daha önce itfaiye hortumları 20 metre uzunluğundaydı. Yeni aldıklarımız ise 45 metre uzunluğunda. Bilhassa amacımız anız ve orman yangınlarında daha uzun mesafedeki yangına hortumu kısa sürede uzatmaktır” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız