SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiyeye Saldırı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yangına müdahale etmek isteyen itfaiyecilere, vatandaşlar saldırdı.

Edinilen bilgiye göre olay, Kiltepe Mahallesi 12. Sokakta bulunan Burhan Kaya’ya ait evde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı evden duman yükselmeye başladı. Alevler bir anda evin yanında bulunan ahıra sıçradı. Ahırda bulunan ineklerini kurtarmak isten ev sakinleri durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etmek isterken vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin olay yerine geç geldiğini ileri sürerek, saldırıda bulundu.

Saldırı sonrası olay yerine gelen polis ekipleri vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Öfkeli kalabalık, olay yerine gelen polis ekiplerine de saldırı da bulundu. Bunun üzerine polis ekipleri biber gazı kullanarak, öfkeli kalabalığı dağıttı.

Olay, takviye kuvvetin müdahalesi sonrası daha da büyümeden önlendi. Saldırı sonrası bir itfaiye aracının camı kırıldı. Biber gazından etkilenen bir polis memuruna ise arkadaşı müdahalede bulundu. Yangın sonrası fenalık geçiren bir şahsı 112 acil servis ekipleri ambulans içerisinde tedavi etti.

Yangın çok büyümeden kontrol altına alınırken, itfaiye ve polis memurlarına saldırdıkları öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Emniyet ekipleri, olay ile ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, yangının nedenini araştırmaya başladı.

KÖYDE YANGIN..
Öte yandan Akçadağ ilçesi Doğanlar Köyü Kırteke Mahallesi’nde 48 yaşındaki İ.K., kayısı bahçesinin kenarındaki kurumuş otları ateşe verince, rüzgarın etkisi ile alevlerin yayıldığı, şahsın kendisine ait 4 dönümlük buğday tarlası, 48 yaşındaki A.T.’ye ait 5 dönümlük buğday tarlası ile 33 yaşındaki E.T.’ye ait 25 adet kayısı ağacının yanmasına yol açtığı bildirildi.

Akçadağ ilçesinin Kotangölü Mahallesi’nde 50 yaşındaki Z.P.K.’ye ait bahçede 30’a yakın kayısı ağacının yandığı belirtilirken, bahçe sahibi yangının bahçesinden geçen 69 yaşındaki İ.P. ve 59 yaşındaki M.P.’ye ait elektrik kablolarından kaynaklanmış olabileceği iddiasında bulundu. İki şahıs yangının nasıl çıktığını bilmediklerini söylediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız