SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtfaiyeye Yeni Ekipman

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye İtfaiyesi, yeni ekipmanlarla donatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, itfaiyenin sadece Malatya'ya değil, civar ilçe ve beldelere de hizmet verdiğini söyledi.

Belediyenin konuya ilişkin bülteni şöyle:

"Her geçen gün kendini yenileyen ve araç gereç altyapısını güçlendiren Malatya Belediyesi İtfaiyesi’ne 130 bin liralık daha ekipman alındı.

14 Nisan Perşembe günü Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte İtfaiye Müdürlüğü’nde yeni alınan ekipmanları inceleyen Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya İtfaiyesi’nin sadece Malatya’ya değil, civar ilçe ve beldelere de hizmet verdiğini söyledi.

İtfaiyenin donanım açısından çok iyi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, son yıllarda İtfaiye Müdürlüğü’nün eksikliklerinin giderildiğini belirtti.

Başkan Çakır, 2010 yılında Malatya Belediyesi itfaiyesinin 860 olaya müdahale ettiğini belirterek, “Bu gerçekten önemli bir rakam. Yangın, kaza, boğulma gibi olaylarda daha etkin bir müdahale için teknik ekipmanlarla gerekli desteği verdik. Bölgenin en donanımlı İtfaiye Müdürlüğünün Malatya Belediyesinde olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte Ana merkezimizin yanı sıra, Ağaç Sanayi, Organize Sanayi Bölgesi ve Konak’ta bulunan şubelerimizle Malatya’nın dört bir tarafına en kısa zamanda hızlı müdahaleyi yapma imkanına sahibiz.”dedi.

20 Kişilik Kurtarma Ekibi Kuruldu…
Alınan yeni ekipmanlar hakkında slayt eşliğinde Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a bilgiler veren İtfaiye Müdürü Hanifi Acar ise Malatya Belediyesi İtfaiyesi’nde 16 aracın bulunduğunu ve 20 kişilik arama kurtarma timinin oluşturulduğunu söyledi. Acar, “Belediye Başkanımız sayın Ahmet Çakır’ın destekleriyle son olarak 130 bin TL değerinde arama ve kurtarma olaylarında kullanılmak üzere malzeme alımı gerçekleştirdik. Alınan bu yeni malzemelerle olaylara daha sağlıklı bir şekilde müdahale etme imkanı bulacağız” şeklinde konuştu.

Su altı arama ve kurtarma amiri Bahattin Yıldırım Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulan Su Altı Arama ve Kurtarma Timi çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Yıldırım, “2000 yılından buyana Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve çevre illerde meydana gelen boğulma olaylarına da müdahale eden su altı arama ve kurtarma timi bu güne kadar 110’un üzerinde boğulma olayına müdahale edilmiştir” dedi.

Daha sonra İtfaiye Müdürlüğü’ne alınan ekipmanların bazılarının uygulamalı olarak tanıtımı yapıldı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız