SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İtfaiyeyi Güçlendirdik'

A- A+ PAYLAŞ

İtfaiye Haftası töreninde, belediyenin aldığı 6 deprem konteyneri İl Acil Afet Müdürlüğü ile sivil kurtarma birimlerine teslim edildi.

Hafta dolayısıyla Sivas Caddesi'ndeki İtfaiye Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle ilgili belediye bülteni şöyle:

"27 Eylül Pazartesi günü başlayan İtfaiye Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenirken, 28 Eylül Salı günü İtfaiye önünde bir tören düzenlendi.

Saat 10.00’da düzenlenen törene Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanısıra, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İlhan İçen, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri, kurtarma ekipleri ile itfaiye çalışanları katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Malatya Belediyesi İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, itfaiye ile ilgili ilk fermanın 4. Murat zamanında 12 Mart 1579 tarihinde yayınlandığını, 1923 yılında ise İtfaiyeciliğin Askeriyeden Belediyelere devredildiğini belirterek, Malatya Belediyesi İtfaiyesinin kurulduğu tarihten itibaren başarılı çalışmalar yaptığını söyledi. Acar, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın İtfaiye teşkilatına özel ilgi gösterdiğini belirterek bu hassasiyetinden ve verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, itfaiyenin asıl görevinin vatandaşın canını ve malını yangınlara karşı korumak olduğunu belirterek, “Ancak bizim itfaiyemiz bununla kalmıyor. Boğulma, trafik kazaları, deprem ve su baskınları gibi doğal afetlerde de vatandaşımızın yardımına koşuyor” dedi.

İtfaiye teşkilatına sadece Belediyelerin desteklerinin yetmeyeceğini, vatandaşların da 110 İtfaiye hattını gereksiz yere meşgul etmeyerek, dar yollara araç parketmeyerek ve binalarındaki yangın tertibatlarını kullanıma hazır halde tutarak, destek vermeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Çakır, İtfaiye’nin araç-gereç ve gerekli ekipmanlarla güçlendirildiğini söyledi.

İtfaiye bünyesinde bulunan araç-gereçlerle ilgili bilgiler de veren Çakır, 1 adet 32 metrelik, 3 adet 18 metrelik, 3 adet çok maksatlı yangına müdahale, 4 adet arazöz, 2 adet kurtarma, 2 adet çift kabinli hizmet ve 1 adet de hafif kurtarma aracının bulunduğunu, 117 personelin görev yaptığını belirterek, 2010 yılının ilk 8 ayında İtfaiye ekiplerinin 598 yangına müdahale ettiğini kaydetti.

İtfaiye Müdürlüğü önünde düzenlenen tören sırasında Malatya Belediyesi tarafından alınan 6 adet deprem konteyneri de sivil kurtarma ekipleri ile İl Acil Afet Müdürlüğü’ne teslim edildi. 6 adet konteynerin 3 tanesi İl Acil Afet Müdürlüğü’ne verilirken, 1 tanesi MAKUT’a, 1 tanesi HİDAKUT’a, 1 tanesi de İNOSAR’a verildi.

Konteynerlerin teslimi sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür eden Hidayet Mahallesi Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Mustafa Ertan, ekiplerinin 1995 yılından beri faaliyette olduğunu belirterek, “Sivil toplum kuruluşları adına saygı sevgilerimi sunuyorum. Teşekkür ediyorum. Bugüne kadar böyle anlamlı katkı sunan hiç kimse olmadı. Malatya kamuoyuna örnek olsun” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.İlhan İçen ise “Belediye Başkanımıza sadece bunun için değil, çok şey için teşekkür etmem gerekiyor. Kilometrelerce üniversitenin yollarını asfaltlattı. Hasta yakınları için MİAD’la hasta yakınları otelini yaptırıyor. Uluslararası taş heykel sempozyumunu yaptı. Şimdi de bu konteyneri bize hediye ediyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Tören sırasında İNOSAR, HİDAKUT ve MAKUT tarafından Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür plaketi verilirken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır da desteklerinden dolayı Emniyet teşkilatı adına Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya’ya, İtfaiye Müdürü Hanifi Acar’a, Kurtarma ekipleri başkanları ile Malatya Belediyesi Su Altı Arama ve Kurtarma Timi’ne teşekkür plaketi verdi.

Plaketlerin verilmesi sırasında Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Emniyet teşkilatının sürekli olarak İtfaiyecilerle birlikte olduklarını belirterek, “Onların rahat çalışabilmesi, yangınlara rahat müdahale edilebilmesi için mutlaka çevre güvenliğinin alınması gerekiyor. Biz her yangına, olaya beraber müdahale ediyoruz” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız