SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İthalat Kararı Fiyatı Düşürdü'

A- A+ PAYLAŞ

Kırmızı et ithalatı kararı sonrasında et fiyatlarında düşüş görüldüğü belirtildi.

Malatya Kasap Pazarı'nda kasaplık yapan Mehmet Aydın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Et satışımız, et fiyatının yüksekliğinden dolayı oldukça düşmüştü. İthal et geleceği kararından sonra şimdi ise piyasada, istikrarsız bir durum var. Vatandaşlar rahat et alamıyor. Hükümetimiz ithal eti tedbir olarak düşündü. Piyasadaki spekülatif hareketleri engellemek adına böyle bir harekete girişildi" ifadelerini kullandı.

"Geçtiğimiz haftaya kadar bulamadığımız sığır ve danaları, ithal söylentisinden sonra piyasada arttığını gördük. Kesmeye hayvan bulamıyorduk, şimdi hayvanım var diyerek bizlere müracaat eden arttı" diyen Aydın, "Ellerinde hayvanlarını bekletip satmayanlar, şimdi satmaya kalktı" şeklinde konuştu.

Sığır etini 15 TL'ye kestirdiklerini söyleyen Aydın, sığır etinin perakende de kilosunu 24 TL'den satarken, şimdi 22'ye düştüğünü, önümüzdeki hafta da 20 TL'ye kadar düşmesini beklediklerini ileri sürdü.

Bu arada, Nevzat Balık isimli kasap ise, kemiksiz dana etini geçen haftalar 24 TL'ye satarken, şimdi 21 TL'ye düştüğünü belirtip, "Et fiyatlarının yüksekliğinden vatandaş et alamıyordu. Fiyat biraz düştü, et satışlarımız da biraz arttı" dedi.

Nevzat Balık, et fiyatının daha fazla düşmesini beklediklerini ifade edip, "Eğer et fiyatı daha çok düşerse, bu kez üretici zarar görür. Hayvan besleme ve girdi maliyetleri yüksek. Dolayısıyla üreticileri de düşünmek lazım" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız