SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İtham Etti Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Grup Başkanı vekili Bekir Bozdağ, yüksek yargının yeniden yapılanmasına ilişkin düzenlemelere karşı CHP'nin 'sivil itaatsizlik' çağrısını, "Bu CHP'nin acz içinde olduğunun bir itirafıdır. Bir parti politika üretemezse, umut üretemezse, proje üretemezse, İftiralara başvuruyor, başka hukuk dışı yöntemlere başvuruyor" sözleriyle değerlendirdi.

Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin sorusu üzerine yüksek yargının yeniden yapılanmasına ilişkin düzenlemelere karşı CHP'nin 'sivil itaatsizlik' çağrısını değerlendirdi. "Bu CHP'nin acz içinde olduğunun bir itirafıdır" diyen Bozdağ, "Bir parti politika üretemezse, umut üretemezse, proje üretemezse, yaptıklarıyla daha iyiyi gerçekleştirme noktasında topluma olumlu kanaatler ortaya koyamazsa, o zaman ne yapıyor? İftiralara başvuruyor, başka hukuk dışı yöntemlere başvuruyor veya onları zorlayan başka adımlar
atıyor" dedi.

Kemal Kıldırdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olduktan sonra hakaretten dolayı hakkında Anayasa Komisyonu'na 6 ay içinde 6'dan fazla fezleke geldiğine işaret eden Bozdağ, "Ayak üstü insanların haysiyetiyle, onuruyla o kadar kolay oynanıyor ki, bu kabul edilebilir bir iş değil. Bir ülkenin ana muhalefet partisi liderinin daha ciddi olması ve elindeki dosyaları açıkladığı zaman onun altının dolu olması lazım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Kayseri ile ilgili açıklamalarının ardından kendi sitesinden tekzip yayınlamak zorunda kaldığını vurgulayan Bozdağ, bazı kişilerin açtığı tazminat davalarının da Kılıçdaroğlu aleyhine sonuçlandığını bildirdi.

"CHP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI DA SELEFLERİNİN YOLUNU SEÇTİ"
Malatya AKP Merkez İlçe Başkanı'nın büyük bir yolsuzluk yaptığını öne süren Kılıçdaroğlu'nun daha sonra hakkında açılan tazminat davasını kaybettiğine işaret eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"İsim aynı, sadece isim benzerliği diye bizim ilçe başkanımızı yolsuzluk yapmakla itham ediyor. Mahkeme nüfus kayıtlarını getirdiğinde o kişiyle, bu kişi arasında hiçbir alakanın olmadığı ortaya çıkıyor. Mahkeme iftirayı tespit ediyor ve Sayın Kılıçdaroğlu tazminata mahkum oluyor. Savunmasında da biz internetten indirdik diyor. İnternette bir sürü insanlar hakkında iftira atılıyor. İnsanların haysiyetiyle, şerefiyle bu kadar kolay oynayamazsınız. CHP'ye benim tavsiyem şudur: iftiralarla, yalanla ya da hukuk dışına çıkarak, insanları korkutarak, korkuyu öfkeyi kabartarak, insanları sorgulamadan belli cephelere ve gruplara ayırarak değil, umudu çoğaltarak, projelerini çoğaltarak, AK Parti ile her alanda üreteceği projelerle rekabet etmesi lazımdır. Bu yollara tevessül etmek siyaseten demokratik bir ülkede fayda getirmez. Milletimiz, insanları korkutarak, korkuyu büyüterek, olmayan konuları abartarak veya varolan konuları başkalaştırarak, insanları birbirlerine karşı duygu bölünmesine iterek, cepheleşmeden medet umanları biliyor. CHP'nin yeni genel başkanı da seleflerinin geleneğine uyarak aynı yolu seçiyor. Bir yandan korkuları törpülerken, öte yandan iftiralarla yol almaya çalışıyor ama korku pompalamak ve iftira üretmek bu arabayı götürmez. Mumu yatsıya kadar bile yanmaz. Çünkü yalan üzerine, iftira üzerine, yolun aydınlık bir şekilde yürünmesinin imkanı yoktur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız