SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İtibarda Tasarruf Olmaz, Barajda Olur!"

0
Güncellendi - 2018-09-26 18:04:17
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “31 Aralık 2017’de bitecek dedikleri Yoncalı Barajı’nda bırakın işi bitirmeyi , tasarruf nedeniyle inşaatta çalışmayı durdurdular.İtibarın tasarrufu olmaz diyenler, yazlık kışlık saray yaptıranlar Arguvan’ın çilesini bilmezler” dedi.

Arguvan bölgesinde 170 bin 150 dekar araziyi suyla buluşturacak olan Yoncalı Barajı 22 yıldır bitirilmeyi bekliyor. Arguvan’a bağlı Akören, Alhasuşağı, Armutlu, Asmaca, Aşağısülmenli, Bozan, Çavuş, Çevreli, Ermişli, Eymir, Gökağaç, Gümüşlü, Güngören, İsaköy, Karahöyük, Kızık, Kömürlük, Kuyudere, Morhamam, Tarlacık, Tatkınık, Yeniköy, Yukarısülmenli bölgelerinin sulamasını gerçekleştirecek Yoncalı Barajı inşaatı tasarruf tedbirleri nedeniyle durduruldu.

31 ARALIK 2017’DE BİTECEKTİ

Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 27 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilen törende, “Bu baraj daha önce ihale edilmiş, ama proje tamamen yanlıştı. Yapılması mümkün değildi. Zaten bırakılmış, mahkemelik olmuş. Fakat biz bu barajı yapacağız diye söz verdik. Projesini tamamen yeniden ele aldık. En son teknoloji ile proje yaptık” demiş, projeyi yüklenen firma yetkilisini kürsüye davet ederek, iş bitimi pazarlığı yapmıştı.  Yapılan pazarlık sonucunda Yoncalı Barajı’nın 31 Aralık 2017’de saat 16.59’da bitirilmesi sözü alınarak taahhütname ile imza altına alınmıştı. Müteahhit  inşaatı zamanında bitirememesi durumunda Arguvan’a bir okul yaptırma sözü vermişti. İş bitirme sözünün üzerinden 9 ay geçtikten sonra baraj inşaatının tasarruf tedbirleri nedeniyle durdurulduğu ortaya çıkmıştı.

NE BARAJ BİTTİ, NE SÖZ TUTULDU

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Sayın Bakan 31 Aralık 2017 saat  16.59’da barajın bitirileceği müjdesini verdi. Yüklenici bitirmediği takdirde okul yapma sözü vermişti. Vekiller “Arguvan artık düğün bayram yapsın.” dediler ama görünen o ki ne baraj tamamlanacak ne de yüklenici firma sözünde duracak. Arguvanlılar düğün bayram yapmıyor, ağıt yakıyor. AKP, yıllardır Malatya halkına tutmayacağı sözler veriyor. AKP demek , halkı kandırmak, hayalleriyle oynamak demektir. İtibarda tasarruf olmaz, barajda olur. İtibarda tasarruf olmaz diyerek Beştepe’ye kışlık, Marmaris’e yazlık, Malazgirt’e Otağ Saray yaptıranlar,13 uçakları varken 14’ncü uçakla ilgilenenler, halkın kuruyan mahsulünü de, Arguvan’ın çektiği çileyi de bilmezler.” dedi.

Ağbaba geçtiğimiz günlerde Yoncalı Baraj inşaatına gittiğini, inşaatta 1 aracın, 1 kişinin bile çalışmadığını belirterek, Arguvanlılara yapılan haksızlık yıllardır devam ettiğini,çorak toprakların 16 yıllık AKP hükümetleri döneminde çok daha kuruduğunu öne sürdü.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • ödenek (5 yıl önce)
    ödenek olmadığı için durdurulmuştur ne demek? şu vekilde olmasa hiçbirşey açığa çıkmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (5 yıl önce)
    Ejder meyveli smotihye devammı. . . ! ! !
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Sayın ağbaba yanlış bilgilendirilmiş müteahit firmanın yapacak bir şeyi yoktur bugün turkiyedeki bütün şantiyeler durmuştur 2017 aralık ayında ikmal ihalesinde dolayı bitmemiştir 2017 eylül ayında durmuş ihale beklenmiştir o süreç içinde ilgili firmada kalsa aralık-2017 ayında biterdi bu yılda ödenek olmadığından durmuştur insanların çoğu işsiz kalmıştır sadeece eleştirme ile olmuyo ağbaba çözümün var mı yok daha iyisini yapamadığın sürece eleştiri ancak fırsatcılıktır
    0
    0
    Yanıtla
  • MalatyaPlatformu. (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali kuru gürültü gargara peşindesiniz. . .
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence yazdıklarımı oku tamamen anca millete saldırın çamur at izi kalsın
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali bey, Eğer Ağbaba nın açıklamalarına fırsatçılık diyorsan artniyetlisin. Çünkü yaptığı açıklamaların hepsi somut ve doğrudur. Devlet %50 si bitmemiş projeleri durdurma kararı almıştır. Oysa Yoncalı barajı %70 fiziki olarak tamamlanmıştır. Açık konuş gizlenecek bir şey yok. De ki hükümet Arguvan dan yeterli oy alamadığından, ya da Arguvan ın çoğunluğunun alevi olmasından projeye ödenek verilmemiştir o zaman daha inandırıcı olur. 30 Yıllık proje neden bitmiyor, bitirilmiyor, bitirilmek istenmiyor, Ali bey? Bunun başka bir cevabı olabilir mi? O nedenle açık konuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • MAHSUN (5 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali kardeşim, neyi yanlış 2017 sınunda bittimi? Bitmedi. Çıkıp sebepleri anlatıldı mı, millete? Hayır. Bakan nerde, dağa kaçtı. Dağ nerde.... gider de gider. oKul yapıldı mı? Güldürmeyin. Ağbaba ne yalan söylemiş ne fırsatçılığı yapmış? Saraya gelince var ama hele şu ekonomi olarak bitmek üzere olduğumuz dönemde tam da ihtiyaç olan tarım ve sanayi işleri için yok öyle mi? Güldürme adamı, boş yapma...
    0
    0
    Yanıtla