SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İtibarımızı Geri Kazandık"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:46:55
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, belediyenin 21 aylık çalışmalarını ile yapılması planlanan projeleri vatandaşlara anlattı. 

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Belediye Düğün Salonu’nda halk toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya belediyenin ilgili birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Toplantıda konuşan Başkan Vahap Küçük, "Bugün ben isterdim ki burası tıklım tıklım olsun, herkes gelsin bana hesap sorsun ama hayal kırıklığına uğradım. Belediyeler her türlü konuda önü açık kuruluşlardır. Yani her iş faturayla dönüyor. Bu yüzden bizim için kimin nasıl yaptığı değil, bizim nasıl yaptığımız önemlidir. Biz, belediye başkanlığı görevini devir aldığımızda Doğanşehir Belediyesi’nin 8 milyon 487 bin 160 TL, Erkenek Belediyesi’nin 2 milyon 81bin 613 TL, Kurucaova Belediyesi’nin 40 bin 524 TL, Sürgü Belediyesi’nin 690 bin 769 TL, Polat Belediyesi’nin 130 bin TL, Söğüt Belediyesi’nin 163 bin 900 TL, Gövdeli Belediyesi’nin 1milyon 863 bin 848 TL borcu vardı. Yani biz toplamda 13 milyon 456 bin 914 TL bir borçla görevi devir olduk. Bu borcun 6 milyon 552 bin 714 TL’sini ödedik ve kalan 6 milyon 904 bin 200 TL’yi ise taksitlendirdik. Belediyeyi bir esnaf olarak düşünelim. Borcunuz olursa toptancı size mal verir mi? İşte o durumdaydık. Kimse bize bir şey vermiyordu, belediye denince herkes yaka silkiyordu. Arabalarımız ve bilgisayarlarımız hep icralıktı. Bu icraları kaldırdık ve borçlarımızı ödedik. İtibarımızı geri kazandık ve bundan sonra Allah’ın İzniyle asırlık projeler yapacağız” dedi. 

Daha sonra Doğanşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Şirketi Müdürü Bayram Kaya, şirketin son durumu hakkında bilgi verdi. Kaya, şirkette 26 personelle hizmet verdiklerini ifade etti. Bayram Kaya, “3 tane otobüs, 7 tane minibüs, 2 tane hizmet aracımız bulunuyor. 3 tane otobüs ile 3 tane minibüs ise Doğanşehir Belediyesi tarafından şirkete kiralanmış olup, şirket adına çalışmaktadır. Şirketimiz, 222 bin TL’ye bir otobüs, 960 bin TL’ye 9 minibüs ve 95 bin TL’ye hizmet aracı almıştır. Şirketimiz, sanayi masrafları çoğalan 8 otobüs ve iki minibüsü de 825 bin TL’ye satmıştır. Belediyemiz, şirket aracılığı ile Beypınarı Tesisleri’ni 850 bin TL’ye almış olup, alım sonrası yaklaşık olarak 600 bin TL’lik yapım, onarım ve çevre düzenlemesi yapılmıştır” şeklinde konuştu.

2014-2015 YILLARINDA YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİLGİSİ VERİLDİ

Slaytlar eşliğinde Doğanşehir Belediyesi’nin 2014-2015 yıllarında yaptığı çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı. Slaytlarda, “Sürgü yolundan Altıntop Mahallesi’ne kadar, kanal yoluna 3 bin metre asfalt yapılmıştır. Küme Evleri Mahallesi yoluna bin metre asfalt yapılmıştır. Karşıyaka Mahallesi ile 23 Evler ve FEDAŞ arası asfalt yapılmıştır. Cezaevi Meydanı’na sıcak asfalt yapılmıştır. Sanayi yolu açılmış ve alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır. Polat yolu ile Çukur Mahalle arasına sıcak asfalt yapılmıştır. Hastane ile Belediye Evleri ve Anadolu İmam Hatip Lisesi arasının asfaltı yapılmıştır. Düğün Salonu’nun önü parke kilitli taş ile döşenmiştir. Sur Çıkmazı Sokağı’nın kilitli taş döşemesi yapılmıştır. Karşıyaka Mahallesi Mezbahana önüne kadar kilitli taş döşemesi yapılmıştır. Belediyemiz bünyesinde hizmet vermek üzere kütüphane açılmıştır. İlçemiz merkez ve mahallelerinde kullanılmak üzere toplam bin 250 adet çöp konteynırı alınmıştır. Doğanşehir ilçe merkezinde bulunan 4 adet dükkan, 903 bin 250 TL’ye satılmıştır. Kurucaova Mahallesi’nde 18 adet arsa ve 2 susuz tarla, 732 bin 430 TL’ye satılmıştır. Sürgü, Suçatı, Çığlık, Kelhalil, Savaklı ve Bıçakçı mahallelerinde bulunan arsalar 306 bin TL’ye satılmıştır. Dükkan, arsa ve tarla satış bedeli ise toplamı 1 milyon 941 bin 680 TL’dir. Malatya ilimizin büyükşehir olması ile birlikte belde belediyeleri kapanmış olup borç ve varlıkları da Doğanşehir Belediyesine devredilmiştir” bilgisi verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız