SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İtina İle Elektrik Kesilir"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:22:03
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen 'İtina ile Elektrik Kesilir' adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. 

Malatya Valiliği tarafından projelendirilip Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünün Aile Öğretmenliği Projesi kapsamında yürütücülüğünü üstlendiği, Ömer Konakçı’nın yazıp yönettiği 'İtina İle Elektrik Kesilir' adlı oyun, konusu ve verdiği mesajlar bakımından takdir gördü. Sabancı Kültür Merkezi’nde sahnelenen tek perdelik oyunda internet, telefon ve televizyon bağımlılığının oluşturduğu iletişimsizliğin aile bireyleri başta olmak üzere toplumda hakim kıldığı olumsuz etkileri ele alındı. Yeşilyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak tiyatro faaliyetlerini sürdüren genç tiyatrocuların, aşırıya kaçan teknolojik aygıt kullanımının aile ve toplumda oluşturduğu olumsuz gelişimi konu alan oyunu başarıyla sahnelemeleri izleyicilerden de tam not aldı. Tiyatro oyununu, Yeşilyurt ilçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarından Mehmet Güner ve Haydar Şahin, Yeşilyurt Belediyesi Kültür İşler Müdürü Muaz İçen ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra Halk Eğitim Merkezi’nde Eğitmen Yeliz Özbey Eroğlu yönetiminde işaret dili eğitimi alan engelli ve down sendromlu çocuklar da izledi. Salonun tamamını doldurup sanatsal faaliyetlere destek veren çok sayıda tiyatro sever, oyun sonunda tüm ekibi ayakta alkışladı.

Oyun bitiminde sahneye davet edilen Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarından Mehmet Güner ve Haydar Şahin ile protokol üyeleri, Yönetmen Ömer Konakçı ile genç tiyatrocuları sergilenen başarılı oyun nedeniyle tebrik etti. Bu arada küçük bir kız çocuğunun İstiklal Marşı’nın tamamını ezbere okuması milli ve manevi değerlerin daha fazla sahiplenildiği bugünlerde duygusal anların yaşanmasına neden olurken, uzun süre ayakta alkışlandı.

Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, toplum ve aileyi çok yakından ilgilendiren böylesine güzel bir oyunun başarılı bir şekilde sergilenmesinden dolayı genç tiyatrocuları tebrik etti. Babahanoğlu, “Son zamanlarda ailede iletişimsizliğin baş göstermesi sonucunda gençlerimizi farklı mecralara itiyoruz o da bizim sevgisizliğimiz ve iletişimsizliğimizden kaynaklanıyor. Bu önemli sorun sanatsal bir dille çok güzel bir şekilde anlatıldı, hem güldük hem de duygulandık. Ömer Konakçı ve ekibini sergiledikleri bu güzel oyundan ötürü tebrik ediyorum. Profesyonel oyunculara taş çıkartan bir sahne performansı ortaya koyan genç arkadaşlarımızı kutlarım” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız