SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtirafçı Oldu, Beraat Etti

0
Güncellendi - 2017-10-06 03:30:35
İtirafçı Oldu, Beraat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle görevden ihraç edilen sanık, hakkında soruşturma açılmadan önce gidip itirafçı olması ve vermiş olduğu bilgilerin de doğru çıkması nedeniyle hakkında açılan davada beraat etti.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde İl Emniyet Müdürlüğünde Komiser Yardımcısı olarak görev yaparken FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle ihraç edildikten sonra hakkında açılan davada tutuksuz yargılanan M.D., ile ilgili  yargılama  sonuçlandı.

Mahkemenin hüküm kararına göre; Komiser Yardımcısı M.D.’nin hakkında adli soruşturma açılmadan önce kendiliğinden giderek FETÖ silahlı terör örgütü hakkında, “Etkin pişmanlık hükümlerinden” yararlanarak itirafçı olduğu belirtildi ve “Hakkındaki suçlamayı kabul ettiği, Bylock kullanıcısı olduğunu ve bu programı nasıl kullanıldığını anlattığı,  FETÖ silahlı terör örgütü ile ilgili  samimi ve örgütün  deşifresinde rol oynayacak önemli beyanlarda bulunduğu”, “beyanda bulunduğu bilgilerin delilleri ve  tanık beyanları ile doğrulandığı” gerekçesiyle “Hakkında ceza verilmesine yer olmadığına” hükmedildi.

“Etkin pişmanlık hükümleri kapsamında” beraat kararı verilen Komiser Yardımcısı M.D.’nin, FETÖ’nün kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı ''ByLock'' kullanıcısı da olduğu ve analiz raporlarında çok sayıda görüşme yaptığının belirlendiği de kararda yer aldı.

Bu arada, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ davalarında soruşturma sonrasında ve yargılama esnasında “Etkin pişmanlık hükümlerinden” yararlanarak itirafçı olan 5 sanık hakkında ise, 1’er yıl 6’şar ay hapis cezası vererek, cezayı ertelemişti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız