SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İtiraz AKP Oylarını Artırdı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:22:00
İtiraz AKP Oylarını Artırdı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Seçim Kurulu'nun, MHP ve AKP'nin oylama sonuçlarına yaptığı itirazla ilgili incelemelerini tamamladığı, MHP'nin iddiasındaki gibi 6'ncı milletvekilinin bu partinin olması gerektiği yolundaki itiraza rağmen  oy farkının 3 bin 392 olduğu öğrenildi.

MHP ve AKP’nin Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Seçim Kurulu’na yaptıkları itirazın sonuca bağlandığı ve geçersiz oyların bazıları geçerli sayılarak bunlarında önemli bir bölümünün AKP’ye  yazıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Battalgazi İlçe Seçim Kurulu yapılan itirazlar üzerine geçersiz sayılan  43 oyun geçerli olmasına karar  verdi. Bu oylardan 38’i AKP’ye yazılırken 2’şer oy MHP ve HDP’ye  1 oy ise Merkez Partisi’ne yazıldı.

Yeşilyurt İlçe Seçim Kurulu ise  64 geçersiz oyun geçerli olmasına karar verdi. Bunlardan 54’ü AKP’ye, 5’i MHP’ye, 4’ü CHP’ye, 3’ü ise HDP’ye yazıldı.

Bu arada MHP’nin Doğanşehir ve Kale İlçelerinde yaptığı itirazların İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildiği, diğer ilçelerde yapılan itirazların ise henüz karara bağlanmadığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız